Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Boodschap VP Brunswijk voor Richano Santokhi

Geplaatst

op

Brunswijk Zoon Santokhi Suriname 696x382

De vice-president heeft gisteren een video boodschap ingsproken gericht aan Richano Santokhi de zoon van president Chan Santokhi. Vice-president Brunswijk sprak (codeswitchend tussen Nederlands en Sranantongo) een videoboodschap in,  omdat Richano Santokhi eerder in een videoboodschap aan zijn vader voornamelijk in verband met de first lady, forse kritiek op de president had geleverd.

Brunswijk sprak de volgende boodschap in waarbij hij aan Richano zei dat zijn vader van hem houdt en hem nooit zal verloochenen en dat hij als zoon als eerste achter zijn vader moet staan.  Hij zei hem ook om met zijn vader te praten als er een probleem is.

Santokhi junior, ooktu van hieruit mi e du wan beroep na yu tapu taki I yere: Niemand kan beter zijn dan je vader. A president na yu p’pa en mi de zeker taki a president lobi yu; yu musu lobi yu p’tyin. Laat je niet leiden door andere mensen fu go tak sani tegen yu p’pa. Ya, yu mus’ t’napu leki eerste baka yu p’pa. Yu beurt e doro, wordt niet ongeduldig, I ferstan? Niks komt voor zijn tijd. Un taki over yu  en van hieruit mi e du wan beroep na yu ooktu fu yu teki wan tra houding tegen yu p’pa en mek’ a san disi kon tron wan bun sani mek yu ferstan. Mi leki vice-president srefi e aksi yu efu wan sani no go bun, meki muiti taki, mek’ ala san kon bun. Wi o sorgu taki, yu na president p’tyin en a p’pa lob’yu, ma gi en wan ptyinso ten mek a luku gi yu san a mus’ seti gi yu, ja dus bij deze: ala sani sa sma kon teygi yu, no arki sma. Arki mi san mi e teygi yu leki vice-pesident taki, I yere: Yu p’pa nooit no o trowe yu en nooit yu mus’ trowe yu p’pa fu wan tra sma. Ya mi man? Mi e power yu en mi anga yu kan taki. Yes, thank yu.

VP Brunswijk eindigde zijn coaching met een thumbs up!   –    culturu.com

 

 

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frantz
vrijdag 30 oktober 2020 16:44

Ronnie hou je er buiten. Dit is iets tussen vader en zoon.

Bryan
vrijdag 30 oktober 2020 19:04

Denkt Ronnie nu echt dat hij de barmhartige samaritaan is?
Dit zijn zijn titels:
– Veroordeelde drugscrimineel
– Gijzelaar
– Nepotist
– OERDOMME OERLUL

Meester
zaterdag 31 oktober 2020 14:21

@Bryan

“Gijzelaar”? Als je Brunswijk bedoeld i.v.m. met 12 gegijzelde van het leger.
Dan is het goede woord “Gijzelnemer”.
Gijzelaars of gegijzelden zijn in dit geval de 12 vastgehouden soldaten.

Pumur
zaterdag 31 oktober 2020 20:45

Richano Santokhi had in een videoboodschap aan zijn vader Chandrika Shantohki voornamelijk in verband met de diverse nepotistische benoemingen van Melissa Santokhi forse kritiek op de president geleverd. Dat mag toch. Er heerst officieel vrije meningsuiting in Suriname. Richano Santokhi kan toch een recht-door-zee persoon zijn die dingen recht voor z’n raap zegt zonder aanziens des persoon. Er zit volop kern van waarheid in zijn opmerkingen over zijn vader die VHP en coalitieleider is. Richano zit nog in de VHP. In vergelijking met de ABOP waar de heer Bordo (Joël Martinus) ondervoorzitter ABOP meteen geschorst werd voor kritiek tegen Brunswijk, wegens… Lees verder »

Pumur
zaterdag 31 oktober 2020 20:47

Brunswijk zei in zijn online film tegen Richano dat zijn vader van hem houdt en hem nooit zal verloochenen en dat hij als zoon als eerste achter zijn vader moet staan. Ja ja Ronnie. Je hebt eerst jou broer Leo geaccommodeerd en ook pas jou dochter ergens directeur gemaakt. De hint van Brunswijk aan Richano is natuurlijk “jonge blijf stil want papa Chan gaat jou nog met een mooie positie regelen”. Kijk maar naar Bronto Somohardjo. Die weet ook niks. Was altijd alleen maar in opgepimte auto’s geïnteresseerd. En kijk papa Somohardjo heeft hem tot minister gemaakt. Salaam Somohardjo sloeg… Lees verder »

Pumur
zaterdag 31 oktober 2020 20:47

Brunswijk zijn oproep aan Richano Santokhi.
‘Yu p’pa nooit no o trowe yu en nooit yu mus’ trowe yu p’pa fu wan tra sma’
In simpele taal bedoeld Brunswijk.
“Je kunt altijd door duk en dun op jou eigen bloed rekenen”
Hoe ironisch omdat dit ook een regel is die maffiosi op hun organisatie en familieleden toepassen.

Noah
zondag 1 november 2020 00:45

@pamu “En Somo koos ervoor omdat het in zijn aard zit om de nepotistische toer op te gaan”. Arme onwetende Javaanse PL kiezers. Elke keer neemt Somo hen weer te grazen. Maar ja als je als bevolkingsgroep alles helemaal gelaten over je heen laat gaan. En alleen maar binnenskamers tegen andere Javanen gaat zitten mopperen dat de KTPI, de Pendawalima en de PL eigenlijk even grote boeven, leugenaars en nepotisten als de NDP, VHP enzv zijn. Tegen de buitenwereld verdedigden Javaanse kiezers hun onbegrijpelijke keus voor bv Somo of Soemita door te zeggen, “ach Bouterse heeft gestolen, de VHP en… Lees verder »

Alma
zondag 1 november 2020 03:22

De zoon heeft zijn zegje al gedaan hoe hij over zijn vader denkt en stiefmoeder. Woorden terug nemen en sorry zeggen is mooi voor de zoete vrede. Maar gezegd is gezegd

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen