dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Boodschap NDP bij 37-jarig bestaan: “Regering moet plaatsmaken

lees ook ...

Vuilophalers leggen werk neer

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft officieel bekendgemaakt dat vuilophaal vanaf vandaag gedeeltelijk niet gegarandeerd is. De vuilophalers hebben te kennen gegeven aan Suriname Herald, dat ...

Op 25 mei 2025 rest er voor de Nationale Democratische Partij (NDP) geen andere keus dan de verkiezingen te winnen. Alle sprekers in partijcentrum, met name Ann Sadi, Silvana Afonsoea, Rabin Parmessar, Ingrid Bouterse-Waldring, Jennifer Simons en waarnemend voorzitter Ramon Abrahams, hebben donderdag duidelijk gemaakt dat de paarse partij zal werken.

De partij herdacht haar 37-jarig bestaan en hield donderdag een road show, waarna de achterban werd toegesproken. Abrahams waarschuwde NDP’ers om geen etnische uitspraken te doen, want er gaat opgetreden worden tegen hen. “Ik verbied u etnische uitspraken te doen tegen wie dan ook”.

Simons, Abrahams en Bouterse-Waldring stonden samen op het podium om de achterban te tonen dat er totaal geen onenigheid is met elkaar. Er worden bewust geruchten verspreid. Abrahams voerde aan dat in gesloten linie de verkiezingen wordt ingegaan om de tegenstanders te verslaan. In alle partijen zijn er ‘kese kese en dyugudyugu’ maar daarna wordt er één vuist gemaakt en de gelederen worden gesloten.

“Wij zijn het aan ons verplicht om de verkiezingen te winnen”, benadrukte Abrahams. Met de huidige regering worden volgens hem de etnische spanningen opgevoerd en het land wordt in handen gesteld van het buitenland. De situatie nu is erger dan de coup van 1980, stelde Abrahams. Nu zal met democratische middelen de huidige regering worden verdreven.

Sinds de oprichting van de NDP is het de eerste keer dat NDP-voorzitter Desi Bouterse afwezig is. Abrahams merkte op dat het gemis groot is. Als hij er was, zou hij ook niet veel praten, merkte Abrahams op. “Hij zou ons voorhouden dat wij geen andere keus hebben dan de verkiezingen te winnen”. Er is een grote fout gemaakt volgens Abrahams om in 2020 de verkiezingen te verliezen aan VHP en de ABOP. “Deze fout gaan wij nooit meer maken”.

De belangen zijn groot en deze regering moet van het toneel verdwijnen, stelde Abrahams. Zij mogen nooit meer de macht krijgen over het land, anders is het gedaan met Suriname. “Alles draait om macht en geld”. Abrahams zei dat de komende week, op 13 juli,  het zover is dat er een nieuw bestuur wordt gekozen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoodschap NDP bij 37-jarig bestaan: “Regering moet plaatsmaken