woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Boodschap minister Justitie aan jongeren Latour: ‘No feti nanga a libi’

lees ook ...

Baitali NV schenkt asfaltering weg naar Apoera-Washabo

De weg tussen Apoera en Washabo is vijf kilometer lang. Tijdens het  bezoek van de president en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken aan het gebied vroeg de gemeenschap om de weg te asfalteren...

‘No feti nanga a libi. Heb geduld en werk. Als je de lijn recht kunt houden, dan komt het wel goed.’ De boodschap van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) tijdens een motivatiesessie voor jongeren in het centrum van de Stichting Buurtwerk Latour (Stibula). Minister Amoksi wees de jongeren op het belang van onderwijs en heeft ze opgeroepen om crimineel gedrag na te laten en ver te blijven van immoraliteit en stoerdoenerij.

De sessie op Latour is de eerste in een reeks geplande veldbezoeken aan verschillende ressorten. De bewindsman heeft een uiteenzetting gegeven van zijn beleid en gewezen op de verantwoordelijkheid van het ministerie om een veilige omgeving te garanderen voor iedereen. Hoewel veel gezinnen het moeilijk hebben vanwege de economische situatie in het land, blijft de minister geloven dat Suriname er weer bovenop zal komen. Daarom riep hij de jongeren op het hoofd niet te laten hangen, maar gemotiveerd te blijven.

Hij liet zijn levensloop de revue passeren, zodat iedereen weet dat hij niet vanuit een ideale situatie is vertrokken om minister te worden. Hij opende een boekje over zijn leven en hield daarmee veel aanwezige jongeren een spiegel voor. De bewindsman vertelde over zichzelf als de kleine jongen uit een dorp in Marowijne, en de uitdagingen die hij kreeg als tiener en als student.

Hij waarschuwde vooral niet te gokken, snel geld uit de criminaliteit of prostitutie te willen halen, maar de moed in te houden en erop te vertrouwen dat de lange weg van studeren op termijn wel degelijk loont. De bewindsman riep ze verder op om zich niet te laten meeslepen tot baldadigheden.

Amoksi wees in dat kader naar recente uitspattingen tijdens de lockdown. Extreme gevallen waren onder meer de grote groepen jongeren bij de Hermitage Mall, waarbij de Covid-19-maatregelen ruimschoots zijn genegeerd en de rellen nadat de politie een menigte van jongeren bij Waka Pasi uiteen had gedreven.

Minister Amoksi haalde verder aan dat het niet gemakkelijk is voor de regering om de bewegingsvrijheid van mensen te beperken, maar dat het belang van de veiligheid en de volksgezondheid wel zwaar weegt. Ook beleidsmakers willen gauw terug naar normaal. Hoewel de regels niet altijd leuk zijn, moeten die helpen om de orde te bewaken. Hij heeft ook gesproken met jongeren die om een persoonlijk gesprek hadden gevraagd.

Amoksi was in gezelschap van een deel van zijn staf, vertegenwoordigers van de politie, de brandweer, het district commissariaat Zuid -West en de voorzitter van de vaste parlementaire commissie voor Justitie en Politie, Edgar Sampi. De Justitieminister heeft een mondkapjes en schooltassen, bestemd voor behoeftige studenten van Latour en omgeving, overhandigd aan Stibula-coördinator Wilgo Koster.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoodschap minister Justitie aan jongeren Latour: ‘No feti nanga a libi’