woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(3)

Boodschap aan de regering

lees ook ...

Collectie slavernij-achrieven toegevoegd aan Unescolijst

De Memory of the World register (MoW-register) van Unesco is verrijkt met archieven van tot slaaf gemaakten en hun nazaten uit Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit is een lijst met documentair erf...

Vandaag sprak een manspersoon die hoorbaar in zijn auto zat, een app boodschap in voor de adviesraad, met de bedoeling dat die doorgestuurd werd. In deze boodschap sprak hij de regering aan op de slecht onderhouden weg naar Nickerie waar hij in verband met een sterfgeval naar toe moest. “In de buurt van Burnside(Coronie) kan je niet eens rijden”, zei de man. Hij gaf aan dat als hij de minister was dat hij een grader bij een Nickeriaan zou hebben genomen(geleend, gehuurd?) en een paar ondernemers een paar trucks Base course gevraagd had om het stukje weg in orde te maken.

“Waarom moeten vandaag op Pasen duizenden Surinamers pinaren om even naar Nickerie te gaan of om terug te keren? Het is gevaarlijk op de weg, yu wagi e broko, je wordt er misselijk van en je zit te denken:wat is dit nou? Bermen van heel Oost-West verbinding worden niet onderhouden. Op wie wachten we? op wie?” vroeg de man zich retorisch af. Hij gaf aan dat hij 10 procent extra belasting betaald en vroeg zich waar al dat geld naar toe gaat en of het misschien naar de adviseurs van de regering gaat.

Met zitten op het kabinet van de president gaat het land niet vooruit, zei de heer, verwijzend naar de adviseurs. “Beide kanten van de Oost-West verbinding is bos.” De man zei niet te snappen dat ministers, VP en de president geregeld naar Coronie en Nickerie gaan. “Zien ze het niet?” vroeg hij zich af. Hij eindigde onder andere met te zeggen dat hij weet dat Hoefdraad en consorten het land hebben leeggeplunderd. “Maar wij moeten doorgaan,”, gaf de  ongetwijfeld bekende Surinamer aan. Hij zei nog dat hij middels het appbericht zijn bezorgdheid en misnoegen uit zodat het de President, de VP en alle Ministers bereikt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoodschap aan de regering