dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Bondsvoorzitter Mangre roept op tot normalisatie van scholen

lees ook ...

Brunswijk: “2000 personen al geregistreerd voor PL-massameet...

De politieke partij Pertjajah Luhur (PL) zal op zaterdag 25 mei 2024 een massameeting organiseren in haar partijcentrum te Beekhuizen. Deze bijeenkomst zal ook worden ondersteund door hun coalitiepart...

De Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) hebben vandaag opgeroepen voor een normale gang van zaken op scholen. Bondsvoorzitter Reshma Mangre heeft aangekondigd dat president Chan Santokhi de bonden heeft uitgenodigd voor een gesprek over de recente stijging van de elektriciteitstarieven, georganiseerd in het kader van Ravaksur.

De lidbonden die verbonden zijn aan de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) roepen op tot een algemene ledenvergadering vandaag om 9.00 uur.

Het Syndicaat voor Onderwijsgevenden, dat deel uitmaakt van vakcentrale COL, heeft zijn leden opgeroepen voor een vergadering vandaag om 8.00 uur in het ABO-gebouw. Na een spoedoverleg in het weekend met zijn lidbonden benadrukt het Syndicaat dat het niet alleen strijdt tegen de verhoging van de elektriciteitstarieven, maar dat dit slechts een van de vele zorgen is die momenteel spelen.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft gereageerd op de oproep van de FOLS-lidorganisaties. Leerkrachten worden verzocht om zich volgens het reguliere lesrooster van maandag 6 mei aan te melden op hun respectieve scholen.

Het minOWC heeft via sociale media vernomen dat de FOLS-lidbonden hebben besloten een vergadering te organiseren. Het ministerie erkent het recht van de bonden om vergaderingen en acties uit te schrijven, maar benadrukt dat dit tot stagnatie kan leiden in het onderwijsproces.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBondsvoorzitter Mangre roept op tot normalisatie van scholen