Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Bondscoach Gorré haalt 9e Nederlander bij selectie Suriname

Geplaatst

op

door

Warner Hahn de keeper van Heerenveen is door bondscoach Dean Gorré toegevoegd aan de selectie van Suriname. Hahn is hiermee de 9e Nederlandse voetballer van Surinaams origine die zal uitkomen voor het land Suriname.
Eerder hadden Diego Biseswar
,Ryan Donk, Florian Jozefzoon, Mitchell Donald, Miquel Nelom, Kelvin Leerdam, Tjaronn Chery en Nigel Hasselbaink al bevestigd dat ze voor Suriname willen uitkomen.


Bondscoach Gorré is zeer content met de toevoeging van Hahn in zijn selectie. “Hij is een fantastische keeper, dus een grote aanwinst voor het team. Hij vindt het een eer om voor Suriname uit te komen.” Gorré is deze week weer begonnen met de training van “Natio”. De intentie is dat het team eind maart een officiële oefenwedstrijd speelt. De tegenstander is nog niet bekend.

FIFA Goedkeuring
Gorré is nog in afwachting van de goedkeuring voor de ‘Nederlandse’ spelers. “Ik hoop dat de FIFA dit snel in orde maakt”. Suriname plaatste zich eind november voor de Gold Cup. Mede door de introductie van een ‘sportpaspoort’ door de Surinaamse regering eind vorig jaar, is het mogelijk om Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst te selecteren voor het nationale elftal.

Buitenland

Manchester City officieel in beroep tegen zware straf UEFA

Geplaatst

op

door

Manchester City is officieel in beroep gegaan tegen een zware straf van twee seizoenen zonder Europees voetbal. Dat meldt het hof van arbitrage voor sport (CAS) op de eigen website.

De Europese voetbalbond UEFA wil de regerend kampioen van Engeland straffen wegens “ernstige schendingen” van financiële regels. City, dat in handen is van een schatrijke Arabische investeringsgroep, zou bewust veel hogere sponsorgelden hebben opgegeven dan daadwerkelijk het geval was, om zo de inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Ondertussen zou de Abu Dhabi United Group veel geld in de club hebben gepompt.

City is het oneens met de UEFA en kondigde al aan in beroep te zullen gaan. De club hoopt de straf te ontlopen door naar het CAS te stappen. Het hof van arbitrage van sport kan nog niet melden wanneer de zaak wordt behandeld en afgerond.

ANP

Lees verder

Buitenland

FIFA gaat voetbalkalender drastisch wijzigen

Geplaatst

op

door

De voetbalkalender komt er in de toekomst vermoedelijk heel anders uit te zien. De FIFA presenteerde woensdag de visie voor de periode van 2020 tot 2023, met als titel: ‘Making Football Truly Global’, ‘Voetbal echt mondiaal maken’.

“De internationale wedstrijdkalender speelt een centrale rol in de duurzame groei van het voetbal in alle regio’s van de wereld en op alle niveaus. Om deze reden moet het huidige systeem voor eens en voor altijd grondig worden besproken met alle belanghebbenden”, aldus de wereldvoetbalbond.

De FIFA kreeg de voorbije periode de nodige kritiek op de volle voetbalkalender, onder anderen van Liverpool-trainer Jürgen Klopp.

Het aanpassen van de wedstrijdkalender is een van de elf doelen die de FIFA en voorzitter Gianni Infantino in het plan hebben geformuleerd. Andere doelen zijn aanpassing van het huidige transfersysteem en uitbreiding van het systeem met de videoscheidsrechter (VAR).

ANP

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen