zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
5
(1)

Bonden politie en militairen roepen op tot protestacties

lees ook ...

Financiële crisis treft Medische Zending: vluchten en dienst...

De Medische Zending Primary Health Care (MZ) in Suriname heeft haar binnenlandse vluchten stopgezet en kampt met belemmeringen bij de aankoop van benodigd materiaal om de dienstverlening te waarborgen...

De Vereniging Rechtspositie Militairen (VRM) steunt nu openlijk de Surinaamse Politie Bond (SPB). Poetini Atompai en Rodney Cairo, de voorzitters hebben gisteren de samenleving samen opgeroepen om de actie te ondersteunen. Vandaag zal men weer naar het parlementsgebouw trekken om na te gaan wat de regering heeft beslist. Het ontslag van Sergio Gentle en Raoul Hellings is reden van dit protest. Men eist onmiddelijke intrekking van het ontslag.

 Het verkeer was voor ongeveer een half uur gestremd op de hoek van de Dr. Redmondstraat en Waterkant. Er is beslist dat het gesprek met de president vandaag moet komen. Ook als het in de avonduren geschied. De gemoederen zijn zeer verhit. Atompai  heeft zijn oproep herhaald. Iedereen is welkom om mee te doen aan het protest. De plaats is vrijdag 10.00u bij De Nationale Assemblee.

Rodney Cairo deelde tijdens de tocht volmondig mee dat de VRM volledig achter de politiebond staat. Ook hij vraagt namens zijn organisatie meer steun van de samenleving. “Ik roep alle Surinamers op om vreedzaam te gaan protesteren. Om de regering te wijzen dat den san san e gebeur ini a kondre no man go doro”, aldus Cairo.

“Vrijdag aanstaande hebben de militairen een alv om 3 uur bij de CLO. We gaan besluiten nemen, rechtvaardige besluiten. Omdat den srudat brada fu mi nanga a volk fu Sranan e pina. Den no mag pina moro. Wan uitweg musu kon. Vrijdag aanstaande, ‘wo tek besluit. A regering mus’ luku fa den los den sani op”. Gooit Cairo zaken over een ander boeg? Aanvankelijk werd er geprotesteerd tegen het ontslag van de hoofdinspecteuren van politie Raoul Hellings en Sergio Gentle.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBonden politie en militairen roepen op tot protestacties