donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Bonden barricaderen hoek Gemenelandsweg en Zonnebloemstraat

lees ook ...

Viskeuringsinstituut neemt nieuw gebouw in gebruik

De Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) is in een nieuw gebouw gevestigd. Vandaag heeft minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) samen met de directeur van het VKI, Julliett...

Veiligheidsbonden zijn al acht maanden in onderhandeling met de regering om toelagen los te krijgen, maar hebben het idee dat zij niet serieus worden genomen. De regering heeft te kennen gegeven dat er nu geen verhoging toegekend kan worden aan de bonden. Daarom hebben zij dinsdag jongstleden de hoek van de Gemeenlandsweg en de Zonnebloemstraat gebarricadeerd om aandacht van de regering te vragen.

“Mensen zitten echt met problemen en we komen er gewoon niet uit,” dit zegt Max Breinburg, woordvoerder van de veiligheidsbonden aan Suriname Herald. “We zijn er moe van. Kom gewoon duidelijk uit voor de dag. Zeg gewoon wat het is en kom me niet vertellen dat er geen mandaat is.”

Boze leden eisten tijdens een algemene ledenvergadering (ALV) 60 procent overbruggingstoelage als “drukmiddel” in afwachting op de officiële verhogingen door de regering volgens hen.

Men vindt dat de regering geen rekening houdt met werknemers, omdat alles wordt verhoogd, terwijl de salarissen hetzelfde blijven. Als er geen verandering komt voor 8 september zal men de actie opvoeren. Individuele bonden hebben actiemodellen gepresenteerd.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBonden barricaderen hoek Gemenelandsweg en Zonnebloemstraat