maandag 15 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
5
(2)

Bond vleeskeurmeesters in actie

lees ook ...

Oudere man dood aangetroffen in woning: politie onderzoekt v...

A.R. Alimohamed (78) is dood aangetroffen in zijn woning aan de Twee Kinderenweg. Het lichaam werd gekneveld aangetroffen en verkeerde in een vergevorderde staat van ontbinding, terwijl zijn handen en...

Vanaf 2 januari is de bond van zeventien gespecialiseerde vleeskeurmeesters in actie. Loonsverhoging is meerdere keren toegezegd, maar blijft uit, en loopt terug tot 2008, na Fiso. Het personeel wacht op beschikkingen om het werk te hervatten. Nu worden Cubaanse artsen ingezet om de slachtingen toch door te laten gaan. Een groot deel van de dieren komt uit Nickerie, die nu kampt met vergiftiging van dieren. Bondsvoorzitter Bechan waarschuwt hiervoor.

 “Vlees wordt nu niet volgens de normale richtlijnen gekeurd. Het is een heel gevaarlijke situatie. Koop geen vlees voorlopig want we weten niet of de dieren ziek zijn,” zegt Bechan, die niet te spreken is over de inzet van deze Cubaanse artsen, omdat er volgens hem aanwijzingen zijn dat het werk niet goed wordt gedaan. Ook is het volgens hem niet bekend als het hier gaat om dierenartsen.

Wekelijks komen er ongeveer 25 runderen uit Nickerie naar Paramaribo. Men zou dus extra voorzichtig moeten zijn om het feit dat er vergiftiging van dieren is in dat gebied in verband met de rattenplaag. Nu is het niet bekend als de dieren uit het gebied wel gezond zijn of niet…..Dus er wordt gesold met de gezondheid van de bevolking”, want vorige week zijn alle 99 dieren goedgekeurd, terwijl de keurmeesters reden vonden om wekelijks vijftien tot twintig dieren af te keuren. Dit vindt hij verontrustend. Er is ook op beelden te zien dat de keuring niet naar behoren geschiedt door de Cubanen. “De wettelijke regels worden gewoon vertrapt.”

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken heeft de beschikkingen al in orde gemaakt. Nu moeten ze getekend worden door zijn collega Parmanand Sewdien van LVV, die hiermee geen haast schijnt te hebben. Bechan heeft dit meegedeeld aan De Ware Tijd. Het is de media niet gelukt om de bewindsman hierover te spreken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond vleeskeurmeesters in actie