zaterdag 27 november 2021
25 C
Paramaribo
3 C
Amsterdam
0
(0)

Bond vindt openhouden crèches onverantwoord

lees ook ...

Amerikaanse militaire delegatie op bezoek in Suriname

Suriname heeft bezoek van admiraal Keith Davids, commandant van de Special Operations Command South (SOCSouth) in de Verenigde Staten (VS). Hij is samen met een delegatie op werkbezoek. Zij werden doo...

Het openhouden van crèches is onverantwoord, vinden de Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) en de Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC). In een brief aan minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting schrijven zij dat de crèches van de SBEC, ondanks de oproep vanuit de regering, open gebleven zijn voor kinderopvang. Het verplichten van medewerkers om te werken druist volgens de organisaties ook in tegen de directieven vanuit de regering.

Besmetting met het coronavirus is een harde realiteit, zeggen de organisaties. Er zou volgens de COL in zeker drie crèches de afgelopen weken besmettingen hebben plaatsgehad. Leden zijn door de Bond Landsdienaren Crèches geïnstrueerd om zichzelf en de pupillen te beschermen tegen het potentieel gevaar van transmissie op de werkvloer. De leden zijn aangezegd om thuis verdere aanwijzingen van het ministerie van Volksgezondheid op te volgen.

Twee crèches hebben gisteren geen kinderen opgevangen, omdat de leden uit voorzorg thuis zijn gebleven. Aan ouders is gevraagd om rekening ermee te houden dat het sluiten van de crèches ook voor de overige geldt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond vindt openhouden crèches onverantwoord