zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(2)

Bond van EBS heeft werk niet hervat

lees ook ...

Politie attache van Brazilië bezoekt korpschef

Daniel Ladeira, de nieuwe Braziliaanse Politie Attache, Federale Politie Commissaris bracht op vrijdag 10 mei jongstleden een kennismakingsbezoek aan de Korpschef van het Korps Politie Suriname Bryan ...

De Ogane Werknemers Organisatie Suriname (OWOS), de bond bij de EBS heeft de staking formeel opgeheven. Leden zijn bij elkaar gekomen in een aangevraagde ledenvergadering. Men is zeer strijdlustig, en heeft het werk niet hervat.

Marciano Hellings heeft journalisten gesproken. Hij keurt het vonnissen van de bond om het werk te hervatten af. Met het formeel opheffen van de staking meent de bond gevolg te hebben gegeven aan het oordeel van de rechter.

De bond vindt dat Leo Brunswijk geen lid is van de bond als directeur en daarom niet in de gelegenheid is zich te mengen in aangelegenheden van de bond. De directeur meent dat Hellings geen werknemer is en daarom volgens de statuten geen voorzitter is van OWOS.

Hellings heeft het proces van aanvechting van zijn ontslag ingezet. Gisteren is een motie aangenomen met eisen, omdat ook de vakbondsstrijd gewoon doorgaat. Men heeft ervoor gezorgd dat president Santokhi de motie heeft ontvangen. Hij heeft nog niet erop gereageerd. Men heeft het vertrouwen opgezegd in de voltallige directie en eist dat het ontslag van Hellings wordt teruggedraaid.

Bron: Starnieuws

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond van EBS heeft werk niet hervat