dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Bond SWM wil weer in actie

lees ook ...

Scholieren op Surinaamse school mogelijk in trance na chaoti...

Op donderdag 23 maart zijn politieambtenaren van het station Flora naar de Koenderschool in Suriname gestuurd na een melding dat scholieren in trance waren geraakt. Bij aankomst troffen de wetsdienare...

Werknemers bij de SWM zijn niet te spreken over het feit dat de toelage, die met hen is afgesproken nog steeds geen gestalte heeft gekregen. Het zou in oktober worden uitbetaald. De bond  onder leiding van Dwain Cairo heeft gisteren een petitie aangeboden, gericht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee en de president. Directeur Moensi heeft het schrijven in ontvangst genomen,  omdat de president in een Zoommeeting was.

Er blijkt een bedrag te zijn voorgesteld  aan partijen, tijdens de onderhandeling waaraan de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname had geparticipeerd. Cairo weigert het bedrag te noemen. De directie van de Surinaamse Waterleiding wil  minder dan het voorgestelde bedrag uitbetalen. Het gaat hier om toelagen die betaald moeten worden in afwachting op de uitvoering van de Collectieve Arbeidsovereenkomst(cao).

De medewerkers hebben zich gisteren op het onafhankelijkheidsplein verzameld om hun misnoegen te uiten, over de weigering van de directie van de SWM om uitvoering te geven aan de gemaakte afspraken.

“Unu weri keba fu a model disi. We zijn al maanden hiermee bezig”, is de leuze van razende werknemers van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM). We worden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. En we zijn moe geworden. Wi e dede,” zegt men verder. Volgens Cairo zullen de acties worden verscherpt , indien er geen oplossing komt. De president is geïnformeerd hierover.

“Hetzelfde waarmee we bezig waren de afgelopen tijd gaat door. Het gaat om de toelagen die we hebben gevraagd in de periode dat de cao uitblijft”, deelt Dwayne Cairo, voorzitter van de Surinaamsche Waterleiding Werknemersorganisatie (SWWO) mee.

“We zijn akkoord gegaan met het voorstel van de raad. De tegenpartij (de directie) heeft niets gemeld. De gelden zouden midden oktober worden uitgekeerd. De bond kreeg steeds te horen dat het bij de regering is. Veel medewerkers zijn volgens de bondsvoorzitter niet komen opdagen bij de actie, omdat ze zich de bus- en benzineprijs niet kunnen permitteren.”

De bemiddelingsraad heeft tijdens de vorige onderhandelingen een lager bedrag voorgesteld dan dat wat de bond had gevraagd. De bond was onder voorwaarden akkoord gegaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond SWM wil weer in actie