zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bond SWM handhaaft beraad

lees ook ...

Uitgaanscentrum Paramaribo krijgt grote schoonmaakbeurt met ...

In het uitgaanscentrum van Paramaribo zijn diverse wegen schoongemaakt in verband met de Onafhankelijkheidsdag. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directo...

De bond bij de Surinaamse Waterleiding Maatschappij had aanvankelijk een overbruggingstoelage gevraagd in afwachting op de CAO-onderhandelingen. Nadat de Bemiddelingsraad voor geheel Suriname tussen partijen kwam, deed deze raad een voorstel van SRD. 2.500,-, waarmee partijen akkoord gingen.  Nu blijkt dat SRD.1000,- per SWM-medewerker is gestort.

“Als wij een bevestiging krijgen dat het beloofde bedrag van SRD. 2500,- is gestort, wordt het beraad opgeheven”, meldt Tannis Renfurm, ondervoorzitter van de Surinaamsche Waterleiding Werknemers Organisatie (SWWO).

“Er is een oordeel gegeven over een bepaald bedrag. We verwachten dat het afgesproken bedrag wordt gestort. Zo kunnen wij niet verder. Gezien de economische situatie kunnen wij geen genoegen nemen met SRD 1000,-. Wij hebben jarenlang ingeleverd. Alle verhogingen en subsidies zijn komen weg te vallen. De regering kan niet van ons verwachten dat wij genoegen nemen met SRD 1000,” zegt de ondervoorzitter.

De werknemers zullen nu gaan tot het uiterste. “Wij hebben heel veel water in de wijn gedaan. Ik vind het onredelijk dat de regering met SRD 1000,- inkomt.” Indien de directie bij hetzelfde blijft zal de vakorganisatie andere strategieën toepassen. Vanmorgen moet de politie eraan te pas komen, omdat de arbeiders de ingang van het dienstencentrum hadden bezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond SWM handhaaft beraad