Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bond voor studenten door studenten

Geplaatst

op

door

De Landelijke Scholieren- en Studentenbond (LSSB) is een feit. De bond is opgericht om de belangen van de studenten beter te kunnen behartigen.

Zanger Kenny B en DNA-lid Edward Belfort, beiden aanwezig bij de lancering afgelopen donderdag in Hotel Krasnapolsky, hebben de studenten toegesproken en aangemoedigd hun studie serieus te nemen.

Initiatiefnemer en oprichter Ezechiel Lens is trots op de jongeren die het voortouw hebben genomen en noemde onder meer: Sampie, Hiwat, Sanvisi, Bipat, Nabdar, Moestadjap en Landveld, de medeoprichters van de bond.
Sampie, voorzitter van de bond, benadrukte tijdens zijn toespraak dat de bond niet gezien moet worden als vijand van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, maar juist als bondgenoot. De LSSB wil juist samen met het ministerie de uitdagingen van de scholieren en studenten binnen het onderwijs aan gaan.

Derryl Boetoe, voorzitter van de adviesraad van de bond, is van mening dat deze bond de organisatie bij uitstek is die verder invulling moet geven aan de uitdagingen van het jongerennetwerk.

Wij hebben een verantwoordelijkheid tegenover de scholieren, studenten en werkende studenten en we zullen niets aan het toeval overlaten en helpen kansen te creëren voor deze doelgroep, aldus Lens.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Werving personeel Regionaal Ziekenhuis Wanica begonnen

Geplaatst

op

door

Het ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag 19 oktober de eerste bekendmaking geplaatst voor het werven en selecteren van personeel voor het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Belangstellenden kunnen tot 31 oktober solliciteren naar de functies van medisch specialist op de poliklinieken, verpleegafdelingen, administratie en speciale diensten.

Bij de medische specialisten gaat het om kinder- en interne geneeskunde, anesthesiologie, chirurgie, gynaecologie, cardiologie, dermatologie, KNO, oftalmologie, fysiotherapie, radiologie en personeel voor de behandel units, het laboratorium en de apotheek.

Voor de poliklinieken is er personeel nodig voor de afdelingen gynaecologie, interne geneeskunde, chirurgie, orthopedie, kindergeneeskunde, oftalmologie, cardiologie, dermatologie, KNO en anesthesiologie.

Voor de verpleegafdelingen is het ministerie opzoek naar mannen en vrouwen voor de kinder- en interne geneeskunde, chirurgie/orthopedie, gynaecologie/obstetrie, verloskamer, intensive care, operatiekamer, spoedeisende hulp, isolatieverpleging en infectiepreventie.

Geïnteresseerden kunnen ook solliciteren naar de administratieve functies op het secretariaat van de directie, HRM, de financiële administratie, medische administratie, interne controle, inkoop, ICT, medisch maatschappelijke dienst, apotheek, laboratorium en radiologie. Bij de speciale diensten gaat het om medewerkers voor de  keuken, wasserij en technische dienst. Verder zijn er ook telefonisten en magazijnmedewerkers nodig. Op de transportafdeling en het mortuarium is er ook plaatsingsmogelijkheid voor personen die hiervoor belangstelling hebben.

De bouw van het Regionaal Ziekenhuis Wanica is in november 2014 gestart. Binnenkort moet de technische oplevering plaatsvinden, omdat het hospitaal volgend jaar operationeel moet zijn. Met dit modern ziekenhuis gaat een belofte van president Desi Bouterse in vervulling.

Lees verder

Suriname

President Bouterse belooft oplossing noden Perica

Geplaatst

op

door

Bij een bezoek aan Perica, in het district Marowijne, heeft president Desi Bouterse na het aanhoren van de noden direct oplossingsmodellen met de bewoners besproken. Het Nationaal Informatie Instituut (NII), meldt dat de regeringsleider zaterdag op feestelijke en traditionele wijze is ontvangen.

Er is voor aanvang van de bespreking gebeden voor een goed verloop, waarna de president een brief heeft ontvangen met daarin de noden van de bewoners. Bouterse heeft aangegeven, dat het elektriciteitsprobleem, volgens een uitgestippelde planning, uiterlijk December 2019 tot het verleden moet behoren.

Het openkappen van 10 hectare aan land voor de vrouwenorganisatie heeft aandacht van het staatshoofd. Dit punt wordt zeker op zijn agenda geplaatst. “Het zal niet lang duren, heel binnenkort zal u kunnen planten”, zegt de president.

Lees verder

Meest gelezen

X