donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bond Sint Vincentius Ziekenhuis in actie om uitblijven uitkering

lees ook ...

SU zwaar getroffen door rijke landen – Borstkanker; vo...

- Suriname wordt zwaar getroffen door monetaire maatregelen van rijke landen - Borstkanker komt meest voor bij Afro-Caribische vrouwen van  40 tot 50 jaar - Nieuwe schoolsysteem: steeds meer kindere...

Al enkele dagen wordt er actie gevoerd bij het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ). Het personeel is al moe om te wachten op uitbetaling van de lumpsum over het jaar 2020. Deze uitkering is overeengekomen tussen een delegatie van de regering en de bonden van het SVZ, het Diakonessenhuis en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD).

Het personeel staakt, omdat men vindt dat het te lang duurt voordat de lumpsum op de rekening is gestort, zegt algemeen directeur Manodj Hindori. De directeur zegt dat hij in contact is getreden met de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, om na te gaan wanneer de lumpsum aan het personeel wordt uitbetaald.

Hindori heeft hij vernomen dat de opdracht tot uitbetaling al is gegeven door het ministerie van Financiën en Planning. Hij hoopt dat het geld spoedig op de rekeningen van het personeel kan worden gestort.

De SVZ-directeur benadrukt dat er geen conflict is tussen de bond en de directie. In het weekend heeft de SVZ-directeur ook overleg gevoerd met de bond over het opschorten van de actie, in afwachting op de storting vanuit de overheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond Sint Vincentius Ziekenhuis in actie om uitblijven uitkering