maandag 8 augustus 2022
27.7 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
4.5
(2)

Bond SBB ondersteunt ‘generaal pardon’ niet

lees ook ...

SURINAM AIRWAYS RECOVERY PLAN

The SLM in Suriname has just reported that the ‘Arena Group’ is the new name under which the services provided by the well-known SurAir Cargo, SurAir Catering and SurAir Ground Services will be offere...

Het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer heeft tot grote verbazing van velen een ‘generaal pardon’ aangekondigd voor illegale houtvesters. Dit moet gelden tot oktober 2023. De bond bij SBB is hierover zeer verontwaardigd en herinnerde minister Dinotha Vorswijk eraan, dat bestaande houtconcessies niet worden verlengd, en dat er geen nieuwe komen.

Het is niet gangbaar dat er een generaal pardon voor de toekomst wordt gegeven. Volgens Lloyd Read kan dit voor mensen die in het verleden een strafbaar feit hebben gepleegd.

“Dit kan slechts worden uitgelegd als een gecoördineerde actie om illegale bosexploitanten de gelegenheid te geven om ons bos te vernietigen”, zegt de BPSBB voorzitter. Lloyd Read benadrukt dat de bond niet zal meewerken aan uitvoering van het generaal pardon, omdat het alleen maar kan leiden tot chaos, anarchie en gevaar voor de medewerkers. Er is over dit besluit niet gecommuniceerd met de SBB.

Verder getuigt dit volgens de vakbondsleider niet van goed beheer van het bos, voor het nageslacht, terwijl wij het hebben overgenomen van onze voorouders.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond SBB ondersteunt 'generaal pardon' niet