donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Bond SAO vraagt hulp van VP

lees ook ...

Wegomlegging ivm rehabilitatie Gemenelandsweg

Het Korps Politie Suriname heeft bekend gemaakt, dat in verband met de rehabilitatie van de Gemenelandsweg, er op zondag 24 september 2023 tussen 08.00 uur v.m. en 12.00 uur n.m., graafwerkzaamheden z...

Het Personeel van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) is al negen maanden in actie, omdat zij een aantal vergoedingen vanaf 2017 niet meer ontvangen. Een koopkrachtcompensatie vanaf 2017 van SRD.500,- en de huidige koopkrachtversterking van SRD.2.500,- hebben zij nog niet gezien. Inspecteurs, die met pensioen gaan, worden niet vervangen. Woensdag jongstleden waren zij bij de vicepresident.

Vroege schoolverlaters kunnen bij SAO verschillende vaktrainingen volgen. De stichting is een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ).

Perry Marica, secretaris bij de bond zegt dat de vakschool achteruit gaat, omdat er geen financiële middelen worden vrijgemaakt voor de organisatie.  “We zijn bang dat als deze situatie aanhoudt, de vakschool zal moeten sluiten”.

De secretaris geeft verder aan, dat er meerdere gesprekken gevoerd zijn met minister Steven Mac Andrew die elke keer weer aangeeft dat er wordt gewerkt aan een oplossing. “Hij heeft ons wel gezegd dat de recente koopkrachtversterking al op onze rekening moest staan maar dat is niet zo”.

Ten einde raad hebben de medewerkers een beroep gedaan op de vicepresident om in te grijpen.   “De vp heeft aan ons doorgegeven dat hij woensdag bij de regeringsraadvergadering, dit probleem zal bespreken en dat wij binnen een korte tijd over onze gelden zullen beschikken. “Wij gaan niet naar het werk zolang de storting niet is gedaan. We hebben dat geld ook gewoon niet om vervoer naar het werk te betalen”, aldus Marica.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond SAO vraagt hulp van VP