maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Bond ‘s Lands Hospitaal neemt genoegen met SRD 6000 voor 2020

lees ook ...

21-jarige Kirtie Binda met visuele beperking gaat rechten st...

Voor de 21-jarige Kirtie Binda is leven met een visuele beperking geen belemmering geweest om te studeren. Zij heeft dit schooljaar de middelbare school succesvol afgerond. Binda zat op het VWO 4 en i...

De actie van werknemers bij ‘s Lands Hospitaal heeft geduurd van dinsdag tot vrijdagmiddag. De leden zijn wel niet onder de indruk van de door minister Amar Ramadhin voorgestelde betalingsregeling. Geld van de afkoop verwacht men midden augustus op de rekening. Het werk is hervat, maar enkele afdelingen zullen pas maandag weer normaal kunnen functioneren.

“We hebben genoegen genomen met een afkoop van SRD 6000 over 2020, terwijl overige ziekenhuizen SRD 5000 tot SRD 10.000 hebben gehad. We hebben ingestemd met dien verstande dat de vervoerstoelage van SRD 1800 over 2021 nog wordt uitbetaald,” zegt bondsvoorzitter Imro Edam.

Over betalingsregeling moet nog overeenstemming worden bereikt. “Ik zal een middenweg hierin vinden en daarmee zal de actie worden opgeschort”, zegt Edam. Men wil de onderhandelingen over 2021 zo spoedig mogelijk starten met de directie.

Cornely Lekman, die op de administratieafdeling werkt, vindt de onderhandelingen te slap. “We nemen onze verantwoordelijkheid in deze baan. We moeten zelf opkomen voor onze rechten.” Een medewerker die anoniem wil blijven, zegt: “We hebben al veel te lang gewacht met praten. Het is goed dat er eindelijk een oplossing is gekomen.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond 's Lands Hospitaal neemt genoegen met SRD 6000 voor 2020