woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bond ROS vraagt vp aandacht voor loonreeks werkers

lees ook ...

Landbouwer in dorp Perika krijgt ondersteuning bij grootscha...

Het directoraat Agrarisch Ontwikkeling Binnenland (DAOB) werkt samen met een landbouwer in Perika, Marowijne, aan het grootschalig verbouwen van gember. Binnenkort zal er een fabriek in Moengo operati...

De Algemene Bond Personeel van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) vraagt dringend aandacht voor de loonreeks van bestuursambtenaren. Ze hebben dit voorgelegd aan vicepresident Ronnie Brunswijk. Vanaf 2018 hebben er geen bevorderingen plaatsgevonden. Dit kan pas gebeuren als zij specifieke opleidingen hebben afgerond. Echter zijn deze vanaf 2018 niet door de overheid aangeboden.

De bond onder leiding van Glenn Swamipersad vroeg ook de aandacht voor het uniform van de bestuursambtenaren dat niet aan de gestelde eisen voldoet. Verder gaf de bond aan dat er ruim 1.500 ambtenaren in dienst zijn bij ROS, van wie enkelen net voor de verkiezingen zijn aangenomen. Deze ambtenaren verrichten wel werkzaamheden, maar hebben 10 maanden geen salaris ontvangen.

De vp heeft aangegeven, dat de ambtenaren voorlopig thuis moeten blijven en zich elke vrijdag dienen aan te melden om te tekenen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken is nog bezig met een breedvoerig onderzoek. Omdat het om complexe gevallen gaat, duurt het onderzoek wat langer, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. Er moeten per geval namelijk heel wat stations worden onderzocht.

De vp benadrukte het uitgangspunt van de regering nogmaals: “Als mensen op de correctie manier in dienst zijn genomen, arbeid verrichten en er geen plichtsverzuim is, zullen ze wel betaald moeten worden. Volgens de bond is er een goede communicatie met minister Gracia Emanuël van ROS dus is er ruimte, tijd en rust om de vraagstukken die in het wensenpakket zijn opgenomen aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond ROS vraagt vp aandacht voor loonreeks werkers