Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Bond Personeel Huize Prinses Margriet vraagt de directie per brief om een gesprek

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 10 At 21.32.57

Claudette Etnel, voorzitter van de Bond Personeel Huize Prinses Margriet (BPHPM), geeft aan dat de kern van het gesprek zal zijn de steeds erger worden van de toestand binnen het tehuis. Andere zaken als mentale stress en ziekmeldingen zijn eerder aan de orde geweest.

Zaken zoals het tekort aan verpleegkundigen en de daarmee samenhangende gevolgen, dienen te worden besproken. Etnel wijst erop te kijken naar het groter plaatje en te willen gaan voor de behoefte van de mensen.

Volgens Etnel had de directie op vrijdag een gesprek met de medewerkers.
Etnel geeft toe dat het nog niet rond zijn van de statuten van de vakbond, het onderhandelen kan bemoeilijken. Er is verschil van inzicht of de bond wel of niet bestaat. Ze geeft aan dat hiervan het gevolg is dat de cao nog niet kan worden gesloten. Dat is volgens de Wet Vrije Vakverenigingen.

Het streven van de voorzitter van de bond is een goede samenwerking tussen de vakbond en het personeel van Huize Margriet te bewerkstelligen. De bond is aangesloten bij de vakcentrale C47.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen