donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Bond neemt actie FAI- arbeiders Jarikaba over

lees ook ...

Increasing timber industry earnings without degrading the na...

The forest of Suriname is a unique resource. If used sustainably, this resource will not run out, unlike other natural resources like oil, gas, gold, and bauxite. Tuesday's Planning and Transformation...

De werknemers van FAI zijn nog  in actie. Dit heeft men duidelijk doorgegeven aan de leiding. Bondsvoorzitter Rodney Cabenda zegt dat de actie verband houdt met de vervallen SZF-verzekering van de werknemers. Deze verzekering is op 31 december 2020 vervallen.

 De directie had de arbeiders beloofd  dat de verzekering  op maandag  jl.. afgerond  zou  zijn. Men heeft geen woord gehouden.  Het personeel  loopt al een maand onverzekerd rond.  De  bond  vindt  het  erg dat er eerst actie gevoerd moet worden,  om resultaat te bereiken. Er is geen vertrouwen meer in de directie.

De werkgever is bij wet verplicht  te zorgen voor de ziektenkostenverzekering. De bond heeft de actie overgenomen en is naar de directie gestapt om te onderhandelen hierover.

De arbeiders zien  een probleem als iemand ziek wordt, omdat het loon niet toereikend is om zelf de ziektekosten te betalen.

De werkgever garandeert wel dat de lonen op tijd kunnen worden betaald, omdat  er regelmatig inkomsten zijn voor het bedrijf uit de exporten..

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond neemt actie FAI- arbeiders Jarikaba over