zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Bond Ministerie van Openbare Werken voert nog steeds acties

lees ook ...

Souverein wil verdeel en heers toepassen onder binnenlandbew...

Souverein in zijn olifantshuid is ervan overtuigd dat de Kwinti’s die hem uit het land willen zetten, niet de mensen vertegenwoordigen waarmee hij “eerlijke en constructieve gesprekken” heeft gehad. N...

Een deel van de medewerkers van Openbare Werken  voert  sinds april 2021 acties. Zij gaan om 11.00 uur in beraad.  Minister Riad Nurmohamed wil als antwoord hierop de ‘no work, no pay’ principe toepassen, en heeft dit schriftelijk bekendgemaakt. Michael Sallons, voorzitter van de Werknemersorganisatie Openbare Werken (Woow) had de leden opgeroepen om zich massaal aan te melden, als protest hiertegen.

De vakbondman had tijdens een op woensdag gehouden  persconferentie te kennen gegeven, “niet meer met acties te komen” als er geen ondersteuning is.

De vergadering begon om 8.00 uur en werd gehouden op het terrein van Openbare Werken bij de autowerkplaats van de benzinepomp op het terrein aan de Duisburglaan.  Heel weinig leden hebben zich aangemeld voor de vergadering. Er waren vijfig tot zestig leden aanwezig van de duizend. Sallons is toch ingenomen met het feit, dat de politie is ingezet om de activiteiten van de bond te stoppen.

“Ik heb gescoord. Het moment dat de politie op mij wordt afgestuurd terwijl ik mijn acties heb, dan vind ik dat ik gescoord heb. Want als het geen effect heeft, dan laten ze je tien jaar staken en kijken ze niet eens naar je”, alsdus de optimistische vakbondsman, ondanks hij ontevreden was over de opkomst.

Een uur na de vergadering arriveerde de politie, en gaf opdracht om de auto’s aan de pompen te verwijderen. Sallons gaf aan dat dit zou gebeuren na de vergadering. De politie wilde sleepauto’s inzetten, om dit toch gedaan te krijgen. Toen werd de vergadering verdaagd tot een nader te bepalen datum. Maandag is het bestuur weer in beraad.

Sallons weerspreekt  de bewering van minister Nurmohamed dat de bond tijdens de regering-Bouterse niet in actie ging.” Ik ben zelfs door de politie afgevoerd in 2019 zegt Sallons”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond Ministerie van Openbare Werken voert nog steeds acties