donderdag 18 april 2024
29 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bond militairen bieden petitie aan, aan DNA

lees ook ...

Een nieuwe vakcentrale

Er bestaan plannen om binnenkort een nieuw vakcentrale in het leven te roepen. PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV zijn bestaande vakcentrales. De vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenh...

De Algemene Defensie bond VRM, bestaande uit het bestuur van de bond van militairen, ex- militairen, gepensioneerden en burgerpersoneel van het ministerie van Defensie, heeft op maandag 14 november jongstleden een petitie overhandigd aan de griffier van De Nationale Assemblée (DNA). De petitie is door de griffier aan parlementarier Ruth de Windt aangeboden.

De Algemene Defensie bond VRM maakt zich ernstig zorgen over de toekomst en normale leven van alle leden. Zij vragen daarom aandacht voor het salaris en de toelagen. De bond is van mening dat er een discrepantie bestaat tussen hun beloning en die van de andere gewapende machten omdat die veel meer ontvangen aan salaris dan de militairen.

Zij ontvangen onder andere overwerkvergoeding en andere toelagen, waaronder: Voedingstoelages, vervoerstoelages, huishuurvergoeding, gezinstoelagen, telefoontoelage, vakantie uitkeringen, premies, standplaatstoelages en persoonlijke toelagen, waardoor zij een beter netto nominaal overhouden.

Om deze redenen heeft de bond het parlement benadert met het verzoek een nominale verhoging van 150 procent aan de orde te stellen, zodat dit een prioriteit wordt van de regering.

Na de overhandiging heeft de griffier aangegeven dat zij de petitie zal doorsturen naar de voorzitter van het parlement Marinus Bee MSc. LL.B, om dit zo snel mogelijk in behandeling te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond militairen bieden petitie aan, aan DNA