dinsdag 28 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
7.3 C
Amsterdam
0
(0)

Bond Brandweer dreigt met actiemodellen

lees ook ...

President Santokhi belooft steun aan Haïtiaanse kerkgemeensc...

President Santokhi heeft op zondag 26 maart 2023 een bezoek gebracht aan de Haïtiaanse gemeenschap in verschillende kerkgemeenschappen. Het staatshoofd heeft samen met belangenbehartigingsorganisatie ...

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Kenneth Amoksi, ontving gisteren een brief van de Bond Personeel bij Brandweer Suriname (BPBS). Een cc hiervan is gestuurd naar de vicepresident Ronnie Brunswijk. De bond geeft de minister tot uiterlijk 15 november  de tijd om ontvangen te worden, zodat verder  onderhandeld kan worden over hun voedingsgeld en medische voorzieningen. Verder wil men doorgaan met de verdaagde vergadering van 27 september. De bond dreigt met actiemodellen als deze zaken niet worden  gerealiseerd.

De bond schrijft onder andere het volgende: “Na sedert augustus 2021 een aangepast voorstel van de voedingsgeldtoelage en de kwestie van de medische voorziening onder uw aandacht te hebben gebracht, waren de brandweerlieden genoodzaakt in september jl. andermaal aandacht van u en het overig deel van de regering te vragen door middel van het lopen naar het kabinet van de vicepresident en van u. Dit, om duidelijk te maken hoe dringend deze twee zaken zijn, die gelicht zijn uit het eisenpakket, dat in januari van dit jaar aan u was aangeboden. Echter, na twee maanden merken de leden dat er nog niets concreet voor hun is gedaan. Dit geeft hen het gevoel dat zij niet serieus worden genomen en een stiefmoederlijke behandeling krijgen van u als werkgever. Door de druk vanuit de leden zijn wij genoodzaakt de verdaagde alv van 27 september jl. te hervatten op donderdag 18 november a.s. Heer Minister, als verantwoordelijke vakbondsvertegenwoordigers zijn wij geen voorstander van het voeren van acties om dat waarop wij als werknemers recht op hebben te krijgen. Wij kiezen eerder voor overleg om te komen tot een oplossing. Uit hoofde hiervan doen wij andermaal het dringende verzoek uiterlijk maandag 15 november a.s. ontvangen te worden om te geraken tot een juiste oplossing in deze. Wij willen u aangeven dat indien de uitbetaling voor deze maand onduidelijk is, actiemodellen niet zijn uitgesloten. Gelet op uw verantwoordelijkheid als werkgever verwachten wij een wijs en juist besluit in deze ter voorkoming van ongerief naar de gemeenschap toe”. Hiervan kreeg de vice president een cc.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond Brandweer dreigt met actiemodellen