dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Bond bij SLM werkt niet mee aan afvloeiing personeel

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

De Bond Personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zal niet meewerken aan het vrijwillig vertrek van personeel. Volgens bondsvoorzitter Steven Samson, zijn er vragen gesteld over het plan om personeel af te vloeien aan SLM-directeur Paul de Haan. De Haan heeft in een bekendmaking laten weten dat er een collectief ontslagvergunning zal worden aangevraagd voor een significant deel van de medewerkers.

De bond neemt een afwachtende houding aan tot 14 mei. Medewerkers die in aanmerking willen komen voor een vrijwillig vertrek regeling (VVR), hebben tot die datum de gelegenheid om dat schriftelijk kenbaar te maken. “We kijken hoeveel man zich heeft aangemeld en op basis daarvan zullen we aangeven hoe het verder traject zal zijn,” zei De Haan.

Samson wil duidelijkheid van de SLM-directie hoe zij zijn gekomen op een aantal van honderd personen dat naar huis gestuurd wordt. Hij vraagt zich ook af of dit plan van de directeur ook een voorwaarde is geweest om aan subsidie te komen van de aandeelhouder. Ook is niet duidelijk welke mensen worden afgevloeid. Zo wil de bond weten of het gaat om personeel van het vliegbedrijf alleen of ook van de overige de units.

In collectief verband ontslag aanvragen zal niet zo gemakkelijk gaan, zegt Samson. Hij vindt dat de directie met een herstelplan moet komen en aangeven welke richting zij op wil.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandBond bij SLM werkt niet mee aan afvloeiing personeel