dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bond AZP schort sitdownactie op

lees ook ...

Sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs

Het Bureau Speciaal Onderwijs (BSO) van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft op de Internationale Dag van Mensen met een Beperking op 03 december jongstleden, een sportevenement g...

Na overleg tussen de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, Algemene Bond van Personeel in dienst van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (ABPLAZ) en de algemeen directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Marica-Redan, waarbij over de meeste punten concrete afspraken zijn gemaakt is de sitdownactie opgeschort. Het bestuur heeft de algemene ledenvergadering (alv) hierover geïnformeerd.

Alhoewel de leden niet helemaal tevreden zijn, hebben zij besloten de sitdownactie, in het belang van de patiënten, op te schorten. Ruim een week lang was er een sitdownactie bij het AZP tussen 07.00 uur en 11.00 uur.

Volgens bondsvoorzitter, Lloyd Pool, maakt de minister zich sterk om de installatie van de Raad van Commissarissen (RvC) bij het ziekenhuis deze week nog te doen plaatsvinden. Met uitzondering van de kandidaten van coalitiepartners zijn de kandidaten van de overige stakeholders ook goedgekeurd.

Wat de gratificatie betreft, geeft Redan aan dat dit intussen voor degenen die hiervoor in aanmerking komen, is overgemaakt. Ze gaf aan dat deze groep het bedrag elk moment op de rekening kan zien.

In de kwestie van ontheffing van de personeelsstop, gaf minister Ramadhin aan dat zijn collegaminister van Arbeid hem heeft geadviseerd het personeel, dat langer dan twee jaar op arbeidsovereenkomst in dienst is, te voorzien van een ambtenarenstatus. Door de directeur van het AZP zal er binnen twee weken een overzicht naar de minister worden opgestuurd van bedoeld personeel, hierbij wordt ook het bestuur van de bond betrokken.

Het traject ter formalisering van dit punt wordt dan meteen ingezet. Over de Werving en Mutatie Commissie en het ontheffen van de Opleidingsmanager volgen er nadere gesprekken. De eis van de ABPLAZ staat hierbij overeind.

De ABPLAZ zal over twee weken de gemaakte afspraken evalueren. “Wij rekenen erop dat deze afspraken nagekomen zullen worden, zodat de arbeidsrust in het AZP kan wederkeren”, aldus Pool.

Verder betreurt de ABPLAZ, dat hij acties moet voeren om het belang van zijn leden te behartigen en benadrukt dat het geenszins de bedoeling is om de gemeenschap tekort te doen. De voortgang van de onderhandelingen tussen de groepen vindt op 12 maart plaats.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBond AZP schort sitdownactie op