zondag 14 juli 2024
30 C
Paramaribo
20.6 C
Amsterdam
0
(0)

Bombaykanaal handmatig schoongemaakt

lees ook ...

Vertegenwoordigers van 53 Surinaamse inheemse dorpen bijeen ...

Op 7 augustus zullen de inheemse organisaties Mulokot, Inheems Kollectief Suriname (IKSUR), en de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) een Nationaal Inheems Congres houden in het La...

Medewerkers van het ministerie van LVV, in het district Saramacca, hebben het 06 km lange Bombaykanaal op de grens tussen de ressorten Calcutta en Tijgerkreek, handmatig schoongemaakt. Dit onder leiding van het commissariaat van Saramacca en het Onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van LVV.

Deze werkmethode die in het district Saramacca in verschillende gebieden wordt toegepast, leidt tot enorme besparingen op de aanhuur van graafmachines. Uitgerekend is door het ministerie van Openbare Werken(OW), dat het onderhouden van kanalen met graafmachines Srd. 150, – per strekkende meter kost terwijl het handmatig onderhouden slechts Srd. 35,- per strekkende meter kost. Dit levert de staat een besparing op van Srd. 115,- per strekkende meter.

Voortaan zullen drie werknemers permanent belast worden om het kanaal, het heel jaar door schoon te houden. Vermeldenswaard is dat via het Bombaykanaal, de landbouw gebieden Tijgerkreek-West en een deel van Calcutta ontwatert in de Saramacca rivier.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBombaykanaal handmatig schoongemaakt