vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
0
(0)

Bombaykanaal handmatig schoongemaakt

lees ook ...

Opknapbeurt van 30 km wegen in Uitkijkpolder afgerond

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het districtscommissariaat Saramacca hebben recentelijk 30 kilometer aan wegen in de Uitkijkpolder opgeknapt. Ook lozingen zijn opgeruimd. De...

Medewerkers van het ministerie van LVV, in het district Saramacca, hebben het 06 km lange Bombaykanaal op de grens tussen de ressorten Calcutta en Tijgerkreek, handmatig schoongemaakt. Dit onder leiding van het commissariaat van Saramacca en het Onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van LVV.

Deze werkmethode die in het district Saramacca in verschillende gebieden wordt toegepast, leidt tot enorme besparingen op de aanhuur van graafmachines. Uitgerekend is door het ministerie van Openbare Werken(OW), dat het onderhouden van kanalen met graafmachines Srd. 150, – per strekkende meter kost terwijl het handmatig onderhouden slechts Srd. 35,- per strekkende meter kost. Dit levert de staat een besparing op van Srd. 115,- per strekkende meter.

Voortaan zullen drie werknemers permanent belast worden om het kanaal, het heel jaar door schoon te houden. Vermeldenswaard is dat via het Bombaykanaal, de landbouw gebieden Tijgerkreek-West en een deel van Calcutta ontwatert in de Saramacca rivier.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBombaykanaal handmatig schoongemaakt