zondag 27 november 2022
27.6 C
Paramaribo
7.1 C
Amsterdam
0
(0)

Bolsonaro verliest moeder en vertrekt eerder uit Suriname

lees ook ...

Derde missie kinder-chirurgie Diakonessenhuis ook geslaagd

De commissie Armulov verleende nogmaals medewerking om te komen tot de derde kinder-chirurgische missie tussen 18 en 22 november. De missie was ook een succes Terwijl de commissie het logistiek voor z...

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is eerder vertrokken uit Suriname. Dit meldt minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. De moeder van Bolsonaro, Olinda Bonturi blijkt op 94-jarige leeftijd te zijn overleden in de vroege ochtend, nadat zij maandag werd opgenomen in een ziekenhuis in Sao Paolo. Hierdoor besloot de Braziliaanse president eerder huiswaarts te keren.

“Met spijt [meld ik] het overlijden van mijn dierbare moeder. Moge God je verwelkomen in zijn oneindige goedheid. Op dit moment ben ik me aan het voorbereiden om terug te keren naar Brazilië”,  Bolsonaro schreef dit op Twitter vanuit Suriname.

Zij woonde in Eldorado, in de staat São Paulo, waar de president opgroeide. Eerder deze week had zij behoefte aan medische zorg, voor een niet bekendgemaakte rede.  De doodsoorzaak is ook niet gepubliceerd. President Bolsonaro had donderdag een bespreking met de president Chandrikapersad Santhoki en hun Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali. Vrijdag zou hij Guyana aandoen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBolsonaro verliest moeder en vertrekt eerder uit Suriname