zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
5
(1)

Bollie de otter en community service day

lees ook ...

Stichting SuConnect.nl deelt belangrijke Inzichten op congre...

Stichting SuConnect.nl, een recent opgerichte non-profit organisatie, zet zich als maatschappelijk platform zowel in Suriname als in Nederland in voor een weloverwogen studiekeuze en een succesvol stu...

‘De Avonturen van Bollie de Otter’,  geschreven door Dave van Aerde, heeft onlangs een ‘Community Service Day’ gehouden met kinderen uit het resort Flora. De kinderen ontdeden het Prof. Mr. Dr. Coen Ooftplein en Paramaribo Zoo van zwerfvuil samen met de begeleiders van de Community Hub.

Onderdirecteur Jason Gummels van het onderdirectoraat Afvalbeheer, dat resorteert onder het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW)kwam is met manschappen en een vrachtwagen.

Bollie de Otter is het symbool van moeder Natuur en deze kleine dierenvriend zit vol moed en inspiratie voor Surinaamse kinderen vanaf 05 jaar. Hoe kijkt hij naar mensen en hun gedrag? Hoe leeft hij samen met andere dieren? Wat leert hij van hen? Vele herkenbare sociale issues komen aan de orde, hoe om te gaan met anderen, hoe oplossingsgericht denken in moeilijke situaties en hoe je eigen motivatie te vinden.

Dave van Aerde zegt dat hij het verhaal vanuit de dierenwereld heeft geschreven. “Ik heb gepoogd het verhaal op een dusdanige wijze over te brengen dat ons als maatschappij een spiegel wordt voorgehouden. Ons land is tot nu toe enorm gezegend met een relatief schoon milieu dat uniek is in de wereld, derhalve moeten wij het belang overdragen aan onze kinderen. Al jaren probeer ik via Vuilophaal en Recycling de natuur schoon te maken; Het is tijd dat we nu ook leren te voorkomen dat onze omgevingen vervuild raken”.

‘De Avonturen van Bollie de Otter’ was al vanaf 15 december 2021 te verkrijgen, waarbij 700 exemplaren waren bedrukt en nu reeds uitverkocht. Nu wordt een tweede deel gedrukt. Vijftien procent van de verkopen zal terug worden geïnvesteerd in Bollie’s sociale projecten, namelijk herbeplanting van Mangroves en fruitbomen in wijken, alsook clean-up acties met jongeren. Het is een algemeen beeld dat het centrum vol zit met zwerfvuil waaronder petflessen en andersoortig afval. Het beste is dat de gemeenschap netjes omgaat met vuil.

Het OW-ministerie werkt er hard aan om samen met sociale instellingen en de private sector Suriname schoon te houden. De inzet van kinderen op deze speciale dag wordt zeer op prijs gesteld. Vervolgens moet de bewustwording bij volwassenen beter op gang komen voor een schoon milieu.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBollie de otter en community service day