Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Boliviaans staatshoofd krijgt hoogste onderscheiding van ambtgenoot Bouterse

Geplaatst

op

door

Tijdens het bliksembezoek van de Boliviaanse president Evo Morales aan Suriname op woensdag 10 juli, heeft president Desiré Bouterse de hoogste onderscheiding aan hem toegekend. Het staatshoofd is onderscheiden tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster. President Morales heeft deze eer ontvangen voor de inspanningen om inclusiviteit van zijn volk te garanderen met name voor de inheemse gemeenschap, vrouwenrechten en scholing van de jeugd.

President Bouterse erkent ook het feit dat zijn ambtgenoot de wijsheid van de inheemsen respecteert en moeder aarde in alle besluiten erkent. Ook de wijze waarop de Boliviaanse economie wordt ontwikkeld en de waardevolle bijdrage van het land buiten zijn grenzen voor onder andere de Zuid-Amerikaanse regio als zone van vrede, zijn ook door president Bouterse aangekaart.

Na de onderscheiding hebben beide regeringsleiders een gezamenlijke verklaring ondertekend over diverse afspraken die zij hebben gemaakt. Minister Yldiz Pollack – Beighle van Buitenlandse Zaken en haar collega Diego Pary Rodriquez hebben ook twee documenten getekend. Er is onder andere afgesproken dat het visumvrij reizen is tussen beide landen. Voorts zijn er afspraken gemaakt over de politieke consultaties tussen beide ministers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X