Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Boliviaans staatshoofd krijgt hoogste onderscheiding van ambtgenoot Bouterse

Geplaatst

op

door

Tijdens het bliksembezoek van de Boliviaanse president Evo Morales aan Suriname op woensdag 10 juli, heeft president Desiré Bouterse de hoogste onderscheiding aan hem toegekend. Het staatshoofd is onderscheiden tot Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster. President Morales heeft deze eer ontvangen voor de inspanningen om inclusiviteit van zijn volk te garanderen met name voor de inheemse gemeenschap, vrouwenrechten en scholing van de jeugd.

President Bouterse erkent ook het feit dat zijn ambtgenoot de wijsheid van de inheemsen respecteert en moeder aarde in alle besluiten erkent. Ook de wijze waarop de Boliviaanse economie wordt ontwikkeld en de waardevolle bijdrage van het land buiten zijn grenzen voor onder andere de Zuid-Amerikaanse regio als zone van vrede, zijn ook door president Bouterse aangekaart.

Na de onderscheiding hebben beide regeringsleiders een gezamenlijke verklaring ondertekend over diverse afspraken die zij hebben gemaakt. Minister Yldiz Pollack – Beighle van Buitenlandse Zaken en haar collega Diego Pary Rodriquez hebben ook twee documenten getekend. Er is onder andere afgesproken dat het visumvrij reizen is tussen beide landen. Voorts zijn er afspraken gemaakt over de politieke consultaties tussen beide ministers.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Natio spelers gehuldigd door bedrijfsleven

Geplaatst

op

door

De nationale senioren selectie van Suriname is dankzei hun prestatie voor het plaatsen in e Gold Cup gehuldigd door verschillende bedrijven. Het gaat onder andere om Telesur, Rudisa Agencies en de Hakrinbank.

Lees verder

Suriname

SZF vergemakkelijkt diensten met mobiele app

Geplaatst

op

door

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) vergemakkelijkt de toegang tot haar diensten voor het publiek. Het SZF heeft daartoe op vrijdag 15 november de mobiele app SZF Connect gelanceerd. Volgens Claudine Amattabri, hoofd Project Management van het SZF, is de app ontwikkeld om haar cliënten en de samenleving beter te voorzien en om de diensten te vergemakkelijken. Ze zegt dat er hard is gewerkt aan het ontwikkeling van de applicatie.

Medewerkers hebben zich in de afgelopen twee weken reeds wegwijs kunnen maken in de applicatie, maar voor het groter publiek is het compleet nieuw. SZF Connect is ontwikkeld voor SZF-verzekerden en niet SZF-verzekerden. Met de app heeft de gebruiker toegang tot diverse services van het ziekenfonds. Men kan inloggen als gastgebruiker of met een SZF-id.

Amattabri verduidelijkt dat er reeds een mobiele app van het SZF was, maar dat SZf Connect geheel anders is. Met de applicatie kunnen gebruikers de laatste nieuwtjes van het SZF volgen. Men heeft toegang tot de SZF-geneesmiddelenklapper en indien er wordt ingelogd met de SZF-id, ontvangt men persoonlijke berichten, notificaties betreffende het verzekeringsplan en algemene informatie, omtrent verzekeringsplannen die het SZF te bieden heeft. Ook kan de gebruiker op de app ook de wachtdienstregeling die elke vrijdag wordt geüpload, halen en navigeren naar alle huisartsen en apotheken. Middels de navigatie functie krijgt men de kortste route naar een huisarts of een apotheek. Verder biedt de app ook toegang tot de SZF-premietabel en alle contactinformatie van het SZF, waaronder de SZF-units, SZF-kantoren en -apotheken.

Aan het tot stand komen van de app hebben medewerkers van diverse afdelingen meegewerkt, waaronder de afdelingen Informatie Technologie, Declaratie, Voorlichting/Klanten Service, Projectmanagement en directieleden die ook nauw betrokken waren in het proces. De app kan via App Store en Play Store gedownload worden.

Lees verder

Meest gelezen

X