zaterdag 15 mei 2021
23.9 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

BOG wil dagelijks 500 mensen in Suriname vaccineren

lees ook ...

Minister Ramadhin eist dat Guillermo Samson belediging terug...

De advocaat van der Hilst  heeft in naam van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, de directeur/eigenaar van IBW University of Aplied Science, Mr. Drs. Guillermo Samson de dato 6 mei aangeschrev...

Met de start van de vaccinatiecampagne bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) is ook de veertiende vaccinatiesite in Suriname een feit. Het streven van het BOG is erop gericht om ongeveer 500 personen per dag te vaccineren. Er wordt in het bijzonder gemikt op gepensioneerden van bedrijven, bewoners van bejaardentehuizen en senioren met onderliggende aandoeningen.

BOG-directeur Radjesh Ori sprak bij de kick-off vandaag van een bijzondere dag. Hij blikte terug op het eerste geval van COVID-19 in Suriname, afgelopen zaterdag een jaar geleden. Het BOG startte het registreren van gevallen met slechts een telefoon, nu beschikt zij over een goed gefaciliteerde Meldkamer.

Personeel van het laboratorium heeft met steun van de Pan-Amerikaanse Gezondheisorganisatie (PAHO) een training diagnostiek ondergaan en hoe contact tracing te doen. De afdeling Serelogie maakt vanaf toen tot heden lange dagen. In het bijzonder is het isoleren en in quarantaine plaatsen van personen goed gelukt. Verder is dankzij SU4SU een gerenoveerd medisch centrum tot stand gekomen.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid roept de samenleving op om zich te registreren. Hij ging ook in het opschorten van vaccinaties met AstraZeneca door een aantal landen, omdat er trombose zou zijn opgetreden bij enkele gevaccineerden. Minister Ramadhin zegt dat de link niet is bewezen en trombose veel meer oorzaken heeft.

Suriname vaart op aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere instituten. De bewindsman benadrukte andermaal dat vaccin echter niet de oplossing is, maar dat vooral de MoHanA-maatregelen nog steeds nageleefd moeten worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBOG wil dagelijks 500 mensen in Suriname vaccineren