maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

BOG intensiveert dengue-preventie

lees ook ...

Brunswijk: “ABOP zal sterk scoren in Nickerie”

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de politieke partij ABOP, zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn partij in mei 2025 een goede beurt zal maken in Nickerie. Brunswijk baseert zijn optimisme op het grote...

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg Suriname (BOG) heeft aangekondigd dat het de dengue-preventie activiteiten zal opvoeren, na een stijging van dengue gevallen in het gebied. Naast lopende preventiemaatregelen zal het BOG ook bespuitingswerkzaamheden intensiveren in gebieden waar dit nodig is als een volgende preventieve stap tegen dengue. Het BOG begint vandaag, 25 juli, met de bespuitingswerkzaamheden in de Brokopondolaan en omliggende zijwegen.

Milieu-inspecteurs zijn al gestart met inspectiewerkzaamheden en adviseren bewoners om mogelijke broedplaatsen van muggen op te ruimen. Zij zullen ook in de ochtenduren de bewoners in de gebieden waar bespuitingen worden uitgevoerd voorbereiden op de activiteiten die in de middag zullen plaatsvinden. De spuitwerkzaamheden zijn echter afhankelijk van de weersomstandigheden en worden niet uitgevoerd bij regen.

Het BOG blijft adviseren over preventieve maatregelen, zoals het gebruik van klamboes, bedekkende kleding, anti-muggenmiddelen en het opruimen van waterhoudende voorwerpen om broedplaatsen van muggen te elimineren. Het benadrukt ook de symptomen van dengue en adviseert om direct een arts te raadplegen bij ernstige tekenen van de ziekte.

Het ministerie van Volksgezondheid stimuleert ook de participatie van huisartsen aan virtuele en fysieke workshops over dengue.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBOG intensiveert dengue-preventie