woensdag 26 juni 2024
25.3 C
Paramaribo
22 C
Amsterdam
5
(1)

Boetes hangen winkeliers Brokopondo boven het hoofd

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 61,5 miljoen na succesvolle EFF-evalua...

De Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft met succes de zesde evaluatie onder het Extended Fund Facility (EFF) voor Suriname afgerond. Hierdoor is Suriname gerechtigd om he...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft tijdens controlewerkzaamheden in Brokopondo bij enkele winkels ernstige overtredingen geconstateerd. Zo verkocht een winkelier medicijnen, terwijl hij daarvoor geen vergunning heeft.

Verder was er geen prijsaanduiding op de producten. Ook werd er aan illegale goudopkoop gedaan en illegale zuurstof bommen werden ten koop aangeboden. Er zijn veder ook producten op de schappen aangetroffen in een onverstaanbare taal. De controle is uitgevoerd op 7 februari 2023.

Tijdens de controle is vervolgens gebleken dat de winkeliers op enkele producten zoals, drank, kip en rijst geen duidelijke prijs hadden. De winkelier werd aangezegd om deze producten van een duidelijke prijs te voorzien. Verder is een partij Smeerex van de schappen gehaald, omdat de winkelier geen vergunning heeft om pesticide te verkopen.

Daarnaast zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de winkeliers over de overige overtredingen. Er is een proces verbaal opgemaakt en de hoogte van de boete zal worden bepaald door het Openbaar Ministerie.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoetes hangen winkeliers Brokopondo boven het hoofd