woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Boete in Suriname voor lopen zonder mond- en neusbedekking op werkvloer

lees ook ...

Suriname en Guyana slaan handen ineen voor verenigde duurzam...

President Chandrikapersad Santokhi heeft benadrukt dat alleen door verenigde inspanningen Suriname en Guyana duurzame ontwikkeling kunnen bereiken voor hun naties en welvaart kunnen bevorderen voor hu...

Personen in bedrijven zijn verplicht om op de werkvloer hun mond- en neusbedekking op te doen. In de praktijk blijkt dat bedrijven het gebruik van mond- en neusbedekking verplicht stellen voor bezoekers, maar niet erop toezien dat ook het personeel zich op de werkvloer houdt aan deze verplichting. Als personen hierop worden betrapt zal SRD 150 aan boete worden opgelegd.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft bedrijven gisteren een aanmaning gestuurd. Uit onderzoeken van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het Outbreak Management Team blijkt dat er besmettingen op de werkvloer plaatsvinden, doordat medewerkers onderling nalaten zich te houden aan de preventieve maatregelen van Covid-19. “Wij wijzen op het belang van de gevaren,” zegt Ramadhin.

De directies van de bedrijven worden op het hart gedrukt om ervoor te zorgen dat iedereen zich houdt aan de preventieve maatregelen, zoals het gebruik van mond-neusbedekking, onderlinge afstand van minimaal 1.5 meter en het desinfecteren van de handen. “Collega’s kunnen elkaar onderling ook besmetten,” zegt de minister.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoete in Suriname voor lopen zonder mond- en neusbedekking op werkvloer