woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Boeren te Commewijne breken dammen zodat hun gewassen water krijgen

lees ook ...

ASFA en VSB hebben geen moeite met opheffing vrijstelling in...

ASFA en VSB zijn bekende organisaties waarin bonafide bedrijven zijn verenigd. Deze hebben geen probleem met het besluit van het ministerie van Financiën en Planning om de vrijstelling van invoerrecht...

Tijdens de laatst gehouden audiëntie van districtscommissarus Mohamedsafiek Radjab, OD LVV Gangadien van Regio Oost, zijn staf en de landbouwers van het ressort Alkmaar, in bijzijn van de heerTjokro en plaatselijke RR-leden, kwam onderstaande ter sprake.

Door de aanhoudende droogte hebben de plaatselijke landbouwers noodgedwongen constructies aangelegd bij de hoofd(afvoer)kanalen en aangrenzende lozingen om zodoende het weinige aanwezige water te beletten weg te stromen. Ook zijn er anderen die dammen open breken om hun aanwas nog van water te kunnen voorzien. De landbouwers wordt afgeraden deze handelingen te plegen zonder toestemming van de juiste instanties, zoals LVV en de DC.

De DC beaamt de ernst van de situatie door de aanhoudende droogte, maar vraagt de samenleving beleefd zich toch strikt te houden aan de regels vooral omdat er reeds werkafspraken zijn gemaakt. Op zijn beurt werkt hij eraan om de lozingen en kanalen op tijd op te graven en de sluisdeuren worden tevens gerestoreert zodat er geen zoutwater inlands stroomt.

Voorstellen die gedaan zijn geworden door de landbouwers zijn het plaatsen van een pompgemaal te Sorgvliet en te Montrèsor. De DC heeft een luisterend oor voor elk klacht die binnen komt en zal erop toezien dat de werkafspraken zoveel als mogelijk nageleefd worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoeren te Commewijne breken dammen zodat hun gewassen water krijgen