donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Boeren te Commewijne breken dammen zodat hun gewassen water krijgen

lees ook ...

President Santokhi leidt Surinaamse delegatie naar COP28 in ...

Een delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi zal van 30 november tot en met 1 december deelnemen aan de 28ste Klimaatconferentie van de Verenigde Naties (COP28) in Dubai, Verenig...

Tijdens de laatst gehouden audiëntie van districtscommissarus Mohamedsafiek Radjab, OD LVV Gangadien van Regio Oost, zijn staf en de landbouwers van het ressort Alkmaar, in bijzijn van de heerTjokro en plaatselijke RR-leden, kwam onderstaande ter sprake.

Door de aanhoudende droogte hebben de plaatselijke landbouwers noodgedwongen constructies aangelegd bij de hoofd(afvoer)kanalen en aangrenzende lozingen om zodoende het weinige aanwezige water te beletten weg te stromen. Ook zijn er anderen die dammen open breken om hun aanwas nog van water te kunnen voorzien. De landbouwers wordt afgeraden deze handelingen te plegen zonder toestemming van de juiste instanties, zoals LVV en de DC.

De DC beaamt de ernst van de situatie door de aanhoudende droogte, maar vraagt de samenleving beleefd zich toch strikt te houden aan de regels vooral omdat er reeds werkafspraken zijn gemaakt. Op zijn beurt werkt hij eraan om de lozingen en kanalen op tijd op te graven en de sluisdeuren worden tevens gerestoreert zodat er geen zoutwater inlands stroomt.

Voorstellen die gedaan zijn geworden door de landbouwers zijn het plaatsen van een pompgemaal te Sorgvliet en te Montrèsor. De DC heeft een luisterend oor voor elk klacht die binnen komt en zal erop toezien dat de werkafspraken zoveel als mogelijk nageleefd worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoeren te Commewijne breken dammen zodat hun gewassen water krijgen