dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
4
(1)

Boeren in Powakka krijgen bezoek van overheidsinstituten

lees ook ...

Bewoners Hadassah ontvangen bereidverklaringen

Bewoners van het Hadassah Evangelisch Opvangcentrum hebben hun bereidverklaringen ontvangen. In februari dit jaar hebben bewoners tijdens een bezoek aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA),...

Op zaterdag 27 maart 2021 bezocht mevrouw Leanda Zeldenrust als vertegenwoordiger van het instituut van de First Lady met Coördinator      Soulamy Laurens van Bureau Eenheid  en de vertegenwoordiger van het ministerie van Openbare Werken in Para mevrouw Palisa, het dorp Powakka. Het bezoek aan Powakka was in het kader van het volgen van een nieuwe markoesa project en de toegezegde ondersteuning van de President aan de Stichting Super Liga der Tucanja in Suriname.

Er werden verschillende kostgronden aangedaan om te bekijken in welke vorm de stichting ondersteuning nodig heeft. Het grootste probleem waarmee de boeren te kampen hebben, zijn  draagmieren. De boeren vroegen naar landbouw technieken om deze op een gepaste manier te kunnen bestrijden. De boeren willen voor het markoesa project meer training en betrokkenheid van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij(LVV). Het zijn nieuwe gewassen met nieuwe uitdagingen. Op grote schaal planten kost meer geld en heeft meer mankracht nodig. Ook moet de afzet  gegarandeerd zijn.

Dit alles zal in een werkverslag aangeboden worden aan het ministerie van Landbuw Veeteelt en Visserij. De stichting heeft ook hulp nodig van het ministerie van Openbare Werken voor het ontbossen van enkele kostgronden. De Stichting zal het ministerie van OW hierover een werkverslag doen toekomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoeren in Powakka krijgen bezoek van overheidsinstituten