vrijdag 12 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
19.1 C
Amsterdam
5
(1)

Boekwerk ‘Witsanti, onze geschiedenis’ aangeboden aan DNA-voorzitter

lees ook ...

Markoesatraining voor telers van Powakka

De afgelopen week vond er een 2-daagse training over markoesa teelt plaats in het dorp Powakka in het kader van het Minor Fruits project welke onderdeel is van het Agricultural Competitiveness Program...

Het bestuur van Witsanti heeft het boekwerk ‘Witsanti, onze geschiedenis’, aangeboden aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee. In het boek is de geschiedenis van het dorp opgenomen. Verder wordt er ook aandacht gevraagd voor het feit dat er in het gebied concessies zijn uitgegeven door de regering. 

“Deze situatie heeft sinds de komst van het vliegveld, de Johan Adolf Pengelluchthaven, grote impact gehad op ons- bewoners en gebruikers van het grondgebied- en tot op de dag van vandaag vormen de ontwikkelingen een grote bedreiging voor de dorpsbewoners,” luidt een passage uit het boek.

Dit boek is bedoeld om de geschiedenis voor de toekomst vast te leggen. Verder is het boek geschreven voor het identiteitsbewustzijn van de inheemsen van Witsanti en Hollandse Kamp. De bedoeling is ook om de wetgevende-, rechterlijke- en uitvoerende macht en internationale organisaties te overtuigen om over te gaan tot daadwerkelijke erkenning van de traditionele gronden.

DNA-voorzitter Bee vindt het initiatief prijzenswaardig en noemt het een voorbeeld voor andere dorpen om de geschiedenis vast te leggen voor het nageslacht. DNA staat op het punt om de wet erkenning van de traditionele gronden te behandelen. Dit boek kan dan zeker als naslagwerk gebruikt worden door de leden.

Bij de overhandiging van het boek waren aanwezig het bestuur bestaande uit het dorpshoofd Patrick Mansé, projectleider Giovanni Marengo, hoofd basya Michael Swedo ondersteund door de NDP-parlementariër Patrick Kensenhuis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoekwerk 'Witsanti, onze geschiedenis' aangeboden aan DNA-voorzitter