donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
5
(1)

Boekpresentatie over Hindoestaanse contractanten

lees ook ...

Paul Somohardjo ontkracht geruchten over ruzie met Brunswijk...

Er is niets aan de hand tussen de PL en de ABOP. De samenwerking tussen de PL en de ABOP gaat nooit kapot. Er is ook geen enkel probleem met ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk. Als ik hem nu bel om te k...

Een boek van de hand van Nizaar Makdoembaks over de Hindoestaanse contractanten zal op vrijdag 20 januari in de vergaderzaal van het Nationaal Archief Suriname (NAS) gepresenteerd worden door de schrijver, waarbij Mildred Caprino de voorbeschouwing doet.

Lachmon en Hindostaanse Godfathers in Suriname. Kantraki’s van kasplantjes tot invloedrijke politici, is de titel van de boekpresentatie. Met nieuwe aangehaalde bronnen plaatst Makdoembaks de stijging van kantraki’s en hun familie’s op de sociaal-maatschappelijk ladder, in een ander perspectief.

Er is ook speciale aandacht voor Jagernath Lachmon die groot werd op de schouders van godfathers die hem welgezind waren. De ontwikkeling van de contractarbeider tot volwaardige burgers wordt onderzocht, waar de eigen familie niet buitengelaten wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoekpresentatie over Hindoestaanse contractanten