dinsdag 23 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(1)

Boekpresentatie over Hindoestaanse contractanten

lees ook ...

Vraag naar Surinaams technisch personeel in Nederland

Er is een grote vraag naar technisch personeel in Nederland. Deze groeit niet alleen in de gezondheidszorg maar ook in de bouw, techniek en electro. Surinaamse arbeiders met een technische achtergrond...

Een boek van de hand van Nizaar Makdoembaks over de Hindoestaanse contractanten zal op vrijdag 20 januari in de vergaderzaal van het Nationaal Archief Suriname (NAS) gepresenteerd worden door de schrijver, waarbij Mildred Caprino de voorbeschouwing doet.

Lachmon en Hindostaanse Godfathers in Suriname. Kantraki’s van kasplantjes tot invloedrijke politici, is de titel van de boekpresentatie. Met nieuwe aangehaalde bronnen plaatst Makdoembaks de stijging van kantraki’s en hun familie’s op de sociaal-maatschappelijk ladder, in een ander perspectief.

Er is ook speciale aandacht voor Jagernath Lachmon die groot werd op de schouders van godfathers die hem welgezind waren. De ontwikkeling van de contractarbeider tot volwaardige burgers wordt onderzocht, waar de eigen familie niet buitengelaten wordt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoekpresentatie over Hindoestaanse contractanten