dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
5
(1)

Boekingen Surinaamse reisagenten met 95% afgenomen

lees ook ...

Vakbekwaamheidscriteria en Beroepencommissie nader bekeken

Er wordt op donderdag 09 februarie aanstaande door het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) een publieke consultatie georganiseerd, ter uitvoering van de ...

Als er geen verandering optreedt met betrekking tot de economische bedrijvigheid bij de reisbureaus zullen zij slechts kunnen overleven. “Wij hebben het heel moeilijk,” zegt Cindy Uden, voorzitter van de Associatie van Surinaamse Reisagenten (ASRA). De boekingen bij reisagenten zijn met 95 procent afgenomen. De verkoop van vliegtickets is dramatisch gedaald. Ze legt uit dat bedrijven van ongeveer 800 boekingen per maand zijn gedropt naar slechts een handjevol.

“We moeten echt proberen om de broek zelf omhoog te houden, omdat wij anders gaan verzuipen,” benadrukt Uden. Er zijn al gesprekken gevoerd met de ministers van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) en Volksgezondheid over de te ondernemen stappen. De tegemoetkoming die de overheid geeft aan personen en bedrijven is nog lang niet toereikend voor het personeel en een bedrijf om te kunnen overleven.

Volgens Uden toont de ASRA gezien de situatie in het land met de hoge besmettingen wel begrip voor de maatregelen, maar er zijn volgens haar wel IATA-regels en andere protocollen die het openstellen van het luchtruim met Covid-protocollen mogelijk zou moeten maken.

De economie kan niet meer stil blijven zitten. Andere landen hebben hun grenzen opengehouden, omdat zij het anders financieel niet zouden overleven. Suriname moet zich ook klaarmaken om toeristen toe te laten in het land, wel onder strikte Covid-regels.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoekingen Surinaamse reisagenten met 95% afgenomen