zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
2
(1)

Boekencollectie Eddy Jozefzoon gedoneerd aan universiteitsbibliotheek

lees ook ...

De wrange internet tories van Telezuur/ EBS (2)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten  komt of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jouw bu...

De complete boekencollectie van wijlen Eddy Jozefzoon is door de familie gedoneerd aan de bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS). De boekencollectie van Jozefzoon bestaat uit ongeveer 1.500 boeken met een geschatte waarde van meer dan 10.000 euro. Er zijn boeken geschonken op het gebied van pedagogiek, psychologie, didactiek, argumentatieleer, sociologie en wetenschap.

In de collectie zijn er ook boeken over de verschillende politieke stromingen, las Liesbeth Peroti een bedankbrief van de familie voor. Zij heeft namens de weduwe van Jozefzoon en hun twee kinderen de boeken overgedragen aan AdeKUS. Verder zijn er ook boeken bij voor de horeca, omdat Jozefzoon voor het horeca-onderwijs veel heeft betekend via SLO, het landelijk kenniscentrum voor het onderwijs.

Directeur Tanja Sitaram verzekerde de aanwezigen dat de boeken goed zullen worden gebruikt. De bibliotheek zou volgens Sitaram benaderd zijn met de vraag of de AdeKUS-bibliotheek geïnteresseerd was in de collectie.

De leiding van de bibliotheek heeft zich eerst georiënteerd, waarna er verdere afspraken zijn gemaakt, legt Sitaram uit. Het gaat om een enorme collectie. Ook de boekenkasten mochten meegenomen worden. Er is voor verschillende faculteiten leesmateriaal, zegt de directeur.

Enkele van de boeken van wijlen Eddy Jozefzoon. Beeld ATV

In de bedankbrief van de familie is vermeld dat de familie verheugd is, dat zij heeft kunnen handelen volgens de wil van Eddy namelijk om zijn boeken te schenken aan de AdeKUS.

Jozefzoon, oud-raadsadviseur, is op 3 oktober 2021 overleden. Hij is ingeslapen in het appartement in het Cabell-gebouw, waar hij woonde. Zijn echtgenote was bij hem. Jozefzoon was tijdens de regering-Bouterse voorzitter van de taskforce Onderwijs. In 2012, toen hij benoemd werd tot raadsadviseur.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoekencollectie Eddy Jozefzoon gedoneerd aan universiteitsbibliotheek