maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

Boek ‘Op zoek naar papa Koenders’ overhandigd aan de President

lees ook ...

Schoolgaande moeders kunnen inkomsten genereren met angisa-b...

Op zaterdagmiddag 8 juni 2024 is de training 'Bindwijze in Fosten Angisa (Tai Angisa)', georganiseerd door NAKS in opdracht van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ), afges...

President Chandrikapersad Santokhi nam op 02 april 2022 op zijn Kabinet een exemplaar van het boek ‘Op zoek naar Papa Koenders’ in ontvangst. Het boek is een werk van de hand van Jules Rijssen, Andre Reeder en Roy Wijks. Roy Wijks  overhandigde het boek aan het staatshoofd.

‘Op zoek naar Papa Koenders’ beschrijft het leven, werk en de activiteiten van Julius Gustaaf Arnout Koenders, leraar en voorvechter van het gebruik van Sranantongo. Verder is het boek politiek-kritisch ten opzichte van het koloniaal onderwijs, vanuit het oogpunt van Koenders. De auteurs beschrijven daarnaast de gevolgen van de koloniale onderwijspolitiek voor de ontwikkeling van de persoonlijke en maatschappelijke identiteit van surinamers, in het bijzonder de Afro-Surinamers.

Koenders staat bekend als voorvechter voor de waarde van Sranantongo door onder andere het uitgeven van het blad Foetoeboi. “Dit is een stukje belangrijke geschiedenis dat aan het licht moet worden gebracht. Dit boek is geschreven met het doel bekendheid te geven aan de bijzondere ideeën van Koenders”, aldus Roy Wijks.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoek 'Op zoek naar papa Koenders' overhandigd aan de President