zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Boek ‘moeizame opbouw en snelle afbraak’ overhandigd aan president

lees ook ...

Verdachte Most Wanted lijst opgepakt

Romieram Khan (42) alias 'Romie', die op de most wanted lijst van de politie voorkwam, is op zaterdag 09 juli door de politie van regio West na bekomen en uitgewerkte informatie aangehouden. Romier...

President Chandrikapersad Santokhi heeft het eerste exemplaar van het boek “Moeizame opbouw en snelle afbraak” ontvangen van de oud-minister van Defensie, Ivan Fernald. Het boek is een exposé van de politiek maatschappelijke ontwikkelingen die zich in de periode 2010-2020 hebben voltrokken in Suriname.

Volgens de politieke beschouwingen in het boek, is er een vicieuze cirkel van een snelle afbraak en een moeizame opbouw te merken in het laatste decennium. “Het is van groot belang dat de president er nota van neemt, want hij heeft nu een zeer grote verantwoordelijkheid om ons land te leiden uit de economische malaise”, stelt Fernald. Met dit boek wil hij een bijdrage leveren zodat gemaakte fouten zich niet herhalen.

Volgens de politicus is een disfunctioneel parlement, dat maar ja-knikt en niet de belangen van het volk voorzet, een van de oorzaken van zulke fouten.
Zowel de politiekvoering als de verschillende instituten dienen ervoor te zorgen dat het pad van duurzame ontwikkeling wordt gevolgd. De kwaliteit van het bestuur is bepalend of het volk baat zal hebben aan de vele natuurlijke hulpbronnen of het gelag betaalt van fouten in het beleid.

Verder laat de politicus ook verschillende deskundigen aan het woord, onder wie Jim Bousaid, leden van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) alsook de indieners van de Amnestiewet. Fernald heeft geprobeerd om zo objectief mogelijk de ontwikkelingen te beschrijven en plaatst na elk hoofdstuk zijn conclusies.

Oud-minister Fernald is lid van de adviesraad van de NPS, maar is van mening dat de inhoud van het boek de partij overstijgt. Het boek is geschreven met een breed publiek in gedachte. Het is het lezen waard voor zowel politici als studenten en eenieder die geïnteresseerd is in de maatschappelijke ontwikkelingen. Hij raadt de lezers aan kritisch te zijn en heeft graag feedback. Het boek is vanaf vrijdag 10 december 2021 te verkrijgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBoek ‘moeizame opbouw en snelle afbraak’ overhandigd aan president