zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
5
(1)

BNETS Verhoogt ATM-Kosten

lees ook ...

Politie vindt lichaam van vermiste arbeider in Corantijnrivi...

Op donderdag 11 april 2024 heeft de politie van het bureau Apoera het lichaam van de 57-jarige arbeider M.T. uit de Corantijnrivier gevist. De dood van het slachtoffer werd officieel vastgesteld door ...

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft besloten om de opnamekosten van SRD 5 per transactie bij haar geldautomaten (ATMs) voor haar klanten niet te verhogen, ondanks de aankondiging van BNETS om de transactiekosten per 1 maart te verdubbelen naar SRD 10, exclusief btw.

DSB-klanten zullen voorlopig SRD 5 per transactie (exclusief btw) blijven betalen bij DSB-ATMs. Het verhoogde tarief van BNETS zal echter wel van toepassing zijn op cliënten van andere banken die gebruik maken van een DSB-ATM.

BNETS heeft aangegeven dat zij niet kunnen ontkomen aan de verslechterde economische situatie en daarom genoodzaakt zijn om de kosten voor ATM-opnames te verhogen. Het bedrijf faciliteert banken bij het beheren van geldopnames bij ATMs en betalingen bij point-of-sale (POS) terminals in winkels en bedrijven. De kosten die hiermee gemoeid zijn, omvatten onder andere uitgaven voor hardware, randapparatuur en onderhoud.

Door de stijgende dollarkosten zijn deze tarieven de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Momenteel subsidiëren banken een deel van deze kosten. Sinds oktober 2023 is een ATM-opname echter belastbaar, wat aanpassingen in de opnamekosten onvermijdelijk maakt, aldus BNETS.

Het wordt verwacht dat er dit jaar meer SRD-bankbiljetten in omloop zullen zijn, waardoor klanten meer kunnen opnemen per transactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBNETS Verhoogt ATM-Kosten