dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

BNETS neemt ATM machines banken over

lees ook ...

Oud-staatshoofden Wijdenbosch en Shankar delen inzichten met...

Voormalige Surinaamse staatshoofden Jules Wijdenbosch en Ramsewak Shankar hebben woensdag hun inzichten gedeeld met de huidige president Chandrikapersad Santokhi. Deze ontmoeting vond plaats in het ka...

De eerste Cashpoint ATM in het dorp Goejaba  werd op 31 juli 2021 in gebruik genomen. Hieraan is de medewerking van de Surinaamse Bankiersvereniging (SBV) en Banking Network Suriname N.V. (BNETS) te danken. Directeur Kenneth Hendrison van BNETS vindt het een uniek moment dat in het binnenland een ATM is geplaatst.

Hendrison zegt dat het niet zomaar een ATM is, maar een die toegankelijker zal zijn voor iedere burger en makkelijker zal zijn om geld op te nemen. “Om een ATM op een plek te plaatsen, moet je 1 maal 24 uur stroom hebben. Zoals we weten beschikt het binnenland niet optimaal over stroom. Goejaba is momenteel het enige dorp in Boven-Suriname dat voorzien is van elektriciteit rond de klok, omdat het het dorp beschikt over voldoende zonnepanelen. De keuze om de Cashpnt in Goejaba te plaatsen was daarom snel gemaakt”, zegt Hendrison.

BNETS is momenteel bezig om het heel ATM-netwerk te consolideren. Hiermee worden alle bestaande automaten van de verschillende banken overgenomen door BNETS en aangesloten op één netwerk. De ATM machines krijgen de nieuwe naam Cashpnt. Meer gebieden in het achterland zullen worden voorzien van Cashpnt ATM-machines. En landelijk worden er ook op meer zichtbare punten nieuwe Cashpnt automaten geplaatst waardoor er een betere geografische spreiding komt.

“Voor de burgers zal het zorgen voor meer toegankelijkheid omdat je geografisch dichterbij de mensen komt en je het de burgers veel makkelijker maakt om aan geld te komen”, stelt de directeur van BNETS. Hij zegt verder dat de volgende stap is om pinnen veiliger te maken. Op dit moment zijn alle pinpasjes in Suriname voorzien van een magneetstrip, de nieuwe pasjes krijgen een IMV, een vierkantje met daarop een beveiligd icoontje.

De participerende banken in Cashpnt zijn: De Surinaamsche Bank, Hakrinbank, Finabank, de Surinaamsche Postspaar Bank (SPSB) en Godo. BNETS is in gesprek met de Republic Bank en de VCB om ook te participeren in Cashpnt. Er wordt met het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en Sociale Zaken en Volkshuisvestiging bekeken waar de volgende ATM geplaatst kan worden. Middels korte filmpjes in de traditionele talen zullen de binnenlandbewoners voorgelicht worden in het gebruik van de ATM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBNETS neemt ATM machines banken over