maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

BLTO uit bezorgdheid over salarisachterstanden en onzekere aanstellingen

lees ook ...

Ontruiming Baka Nis uitgesteld

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft kortgeleden voor de aanvang van de vergadering van de Raad van Ministers de pers geïnformeerd dat ontruiming van de woongemeenschap Baka NIS is uitgesteld, na bemi...

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft geconstateerd dat verschillende leden eind mei mogelijk geen salaris zullen ontvangen, ondanks hun tijdige registratie. Dit heeft tot ongenoegen geleid bij de voorzitter, René Bilkerdijk.

Volgens de bond komt dit probleem herhaaldelijk voor als gevolg van het ontslag van bekwame en integere stafleden door minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hun vervangers blijken niet in staat het werk adequaat uit te voeren. Bilkerdijk roept de overheid dan ook op om snel een oplossing te vinden om de getroffenen financieel te compenseren.

Daarnaast verzet de BLTO zich tegen het besluit om bevoegde en bekwame docenten in het beroepsonderwijs pas na vijf evaluaties tijdens het lesgeven in vaste dienst te laten komen. De bond vindt dat iedereen recht heeft op een vaste aanstelling en overweegt verdere stappen te ondernemen. Bovendien wachten veel docenten nog steeds op betaling voor hun werk als kruiscorrector, opsteller of vaststeller.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBLTO uit bezorgdheid over salarisachterstanden en onzekere aanstellingen