zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

BLTO intensiveert acties vanwege uitblijvende betalingen

lees ook ...

EZ bereikt overeenstemming met bandensector over regulering ...

Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op vrijdag 24 mei een follow-up gesprek gehad met ondernemers en importeurs uit de bandensector. Dit gespre...

De Bond van Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) heeft aangekondigd dat ze hun acties vanaf vandaag zullen intensiveren. De leden van de bond zullen hun werkplek vandaag niet betreden. Dit komt doordat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) nog steeds niet de financiële vergoedingen heeft uitbetaald aan veel van de leden, ondanks de eis van de BLTO dat deze betalingen voor het einde van de Paasvakantie zouden plaatsvinden.

De BLTO uit haar teleurstelling over het feit dat minister Henry Ori niet eens heeft gereageerd op hun brieven. Hoewel de minister in een persbericht heeft verklaard dat nieuwe leerkrachten na meer dan zes maanden hun salarissen zullen ontvangen, betreft dit slechts een kleine groep. Een grotere groep leerkrachten, waaronder degenen die overuren hebben gemaakt en parttimers, wachten nog steeds op hun vergoedingen, waarover de minister niets heeft gezegd.

De voorzitter, René Bilkerdijk, en de ondervoorzitter, Jenifer Ballo, laten weten dat de BLTO zich niet laat afschrikken door de dreigementen van juridische stappen van de minister, die eerder heeft gezegd dat hij de acties van de BLTO beu is. “Ook wij zijn het beu dat onze leden op deze manier behandeld worden en dat anderen steeds de schuld krijgen”, aldus Bilkerdijk en Ballo.

De BLTO zal haar acties voortzetten, totdat is aangetoond dat de tegoeden daadwerkelijk zijn gestort op de rekeningen van degenen die er recht op hebben.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBLTO intensiveert acties vanwege uitblijvende betalingen