zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

BLTO in actie: betalingen overuur blijven uit

lees ook ...

Suriname en Cuba verdiepen samenwerking in gezondheidszorg e...

De historische relatie tussen Suriname en Cuba is verder versterkt door politieke ontwikkelingen binnen Caricom, zo verklaarde minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en ...

De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) is momenteel in actie vanwege het uitblijven van overurenbetalingen voor zijn leden gedurende een periode van zes maanden. Tijdens een persconferentie heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) verklaard dat de betalingen sinds februari zijn verricht. Een korte presentatie toonde aan dat sommige lesurenstaten van een aantal scholen laat zijn ingediend of nog niet zijn ontvangen. Wat verwerkt is, is reeds uitbetaald. Bovendien zouden bepaalde uren zijn opgevoerd waarvoor geen betaling zou moeten plaatsvinden, zoals de tijd die leraren besteden aan bondszaken.

Minister Henry Ori en een deel van zijn staf hebben gereageerd op enkele actuele kwesties in het onderwijsveld. Er is speciale aandacht besteed aan de situatie op technische scholen. De BLTO voert al meer dan twee maanden actie, die vanaf maandag is geïntensiveerd. De aanleiding was het achterwege blijven van betalingen, met name van overuren. Ondanks herhaalde brieven aan de minister, heeft dit nog niet tot betalingen geleid, aldus de bond.

Ori benadrukt dat de acties van de bond het onderwijsproces vertragen en dat het ministerie nu klaar is om “indien nodig, via officiële kanalen” een passend antwoord te geven. Hij geeft aan dat er geen reden meer is voor stagnatie in het onderwijs, omdat er al geruime tijd wordt gewerkt aan de verwerking van de lesurenstaten, een uitdagend proces. Robby Holband, directeur Beroepsonderwijs, wijst op discrepanties die zijn ontdekt bij de ingediende lesurenstaten.

“Het niet uitbetalen van overuren wordt vaak geassocieerd met andere activiteiten,” merkt Holband op. “Op een gegeven moment moeten we de uren afzetten tegen de werkelijke activiteiten die plaatsvinden. We hebben gemerkt – en dit is ook met de bond besproken – dat schoolleiders en leraren soms uren opvoeren waarvan wij ons afvragen of dit niet gewoon de normale taken zijn die moeten worden uitgevoerd. Deze discussie heeft geleid tot enige vertraging.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBLTO in actie: betalingen overuur blijven uit