maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
5
(1)

Bloed geven, zegen of vloek?

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 61,5 miljoen na succesvolle EFF-evalua...

De Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft met succes de zesde evaluatie onder het Extended Fund Facility (EFF) voor Suriname afgerond. Hierdoor is Suriname gerechtigd om he...

Op 14 juni jongstleden was het Wereld Bloeddonordag en dat wordt elk jaar herdacht. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrijwillig en onbetaald bloeddonorschap. Gekozen is voor 14 juni, daar dit de geboortedag is van de uitvinder van de bloedgroep, Karl Landsteiner, 14 juni 1868 – 26 juni 1943.

Door bloed te doneren worden levens gered. Op deze dag sterkte naar alle bloeddonoren met de daad  van medemenselijkheid, hoewel het ook bekend is dat bloeddonoren vaker aan bloedarmoede gaan lijden. En wij moeten ook meenemen dat bloed het belangrijkste deel van het menselijk organisme is dat voor de volle 100 procent eigen is. Een baby krijgt geen bloed van moeder of vader mee bij de geboorte, maar maakt zijn eigen bloed.

Met gedoneerd bloed kunnen ook ongewenste stoffen meekomen die nog niet ontdekt zijn. Niet voor niets zegt de Bijbel: Gij zullt geen bloed eten, want het bloed is de ziel van het lichaam.(het meest intieme of eigene) en dat is niet overgeestelijk bedoeld, maar met gedoneerd bloed kun je een heleboel ongewenste stoffen meenemen die men nog niet heeft ontdekt. Als alles al was ontdekt zouden er geen universiteiten meer bestaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBloed geven, zegen of vloek?