vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
5
(1)

Blanker en Openbaar groen naar Santokhi

lees ook ...

Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft onlangs een bezoek gebracht aan de Esther Stichting. Dit bezoek was naar aanleiding van berichten van onrust bij bewoners...

De voorzitter van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer heeft het personeel opgeroepen om zich maandag om 9.00u aan te melden bij president Chan Santokhi voor protest. Minister Riad Nurmohamed weigert volgens Blanker vanaf zijn aantreden,  zich te houden aan afspraken, die gemaakt waren na een “strijd”. Partijpolitiek wordt aangewend bij het oprichten van een nieuwe bond om de bestaande te verdringen.

Grep, Sital en Panchoe zijn de opposanten. “Zij worden gemonitord door de top van het ministerie en wel om de volgende redenen: onterechte bevorderingen van zichzelf en directe familie, names and faces, speciale accommodatie.”

“Er worden huurlingen ingeschakeld om te voorkomen dat wij onze rechten krijgen. Onze zaken worden dus bewust ondermijnd. Zij, de huurlingen en verraders, hebben een formulier gemaakt van zaken die zij in orde willen maken.” Hun formulier vertoont veel overeenkomst met punten van de vakbond, die nu geweigerd worden.

De vakbondsman zegt verder, dat personeelsleden geen gelijke behandeling krijgen van Nurmohamed. Zo is “een hele afdeling” overgeheveld, waarbij  “de oude mensen terug moeten naar verouderde ruimtes, behalve dan de vrienden van de minister”.

De bewindsman bestrijdt de uitbetaling van kledinggeld, de verzelfstandiging, het instellen van een overlegorgaan, de bijzondere waardering, de rechtspositionele verbetering, loopbaanontwikkeling en de bijscholing van personeel boycot.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBlanker en Openbaar groen naar Santokhi