maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

Black-out in Suriname gevolg storing hoogspanningslijnen Afobaka

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

Dat delen van Suriname zaterdag voor enkele uren in het donker was, komt door een storing in de hoogspanningslijnen te Afobaka, meldt de NV Energiebedrijven Suriname (EBS). Tijdens geplande werkzaamheden aan een van de hoogspanningslijnen vanuit Afobaka, is een storing opgetreden, waarbij de lijn die in bedrijf was, is uitgevallen.

Als gevolg hiervan kwam het EPAR gebied (Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca) voor circa 2 uren zonder elektriciteit te zitten, meldt de EBS in een verklaring.

Ongeveer 60% van de elektrische energie die nodig is om de vraag in het EPAR gebied te dekken, is afkomstig van de SPCS hydrocentrale. Hiernaast wordt het EPAR ook voorzien door de thermische centrales van SPCS en de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS). Als gevolg van dit tekort is het beveiligingssysteem van het netwerk aangesproken, met de black out als gevolg.

Na herstelwerkzaamheden op de lijn vanuit Afobakka, kon de EBS weer overgaan tot het voorzien van de verschillende gebieden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameBlack-out in Suriname gevolg storing hoogspanningslijnen Afobaka